Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με... κλήση από τον ΟΤΕ

Η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων οδήγησε σε νέα αντίδραση προς τις 1.890. Με αιχμή τον ΟΤΕ, τις τράπεζες περίπου στο 1,4% (από το -1,8%) και τη "δεύτερη" ταχύτητα του κλάδου να ξεχωρίζει με Aspis Bank, Εμπορική

Από ΟΤΕ η… κλήση για αντίδραση του Ftse20 και "τράβηγμα" του ΧΑ υψηλότερα.

Με μία ακόμη επιβεβαίωση των ενδείξεων αντίδρασης αλλά και εκτόνωσης της κίνησης στα όρια των 1.890 μονάδων. Δηλαδή σχεδόν εννέα μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό τοπικό υψηλό του Γενικού Δείκτη και της αγοράς, επίπεδα που σηματοδότησαν στη συνέχεια την διόρθωση.

Με τον… απαξιωμένο ΟΤΕ, η αποτίμηση του οποίου δεν ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ (παρά το 3,8%) επιχειρήθηκε η ανάδυση των βασικών δεικτών από τα χαμηλά των 1.836 μονάδων.

Επίπεδα… 1-2 κλικ υψηλότερα από τον χθεσινό πυθμένα. Ωστόσο η αξία των συναλλαγών παραμένει μέτρια, στις 12.25 περιορίζονταν στα 45 εκατ. ευρώ από τα οποία 10,5 στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα.

Τουλάχιστον μετά την επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων (στα πρώτα 40-45΄της συνεδρίασης) οι βασικοί δείκτες και μετοχές εξισορρόπησαν και δεδομένων των χαμηλών συναλλαγών (και της ρηχότητας της… κίνησης ακόμη και της Εθνικής) ένα μέρος του… ταμπλώ πήρε τα πάνω του.

Σταδιακά και χωρίς βιασύνες ή υψηλού τζίρους, αφού ενδεικτικά η Alpha Bank γύρισε από τα 6,14 στα 6,50 ευρώ, η Eurobank από τα 5,12 στα 5,35 ευρώ αντέδρασαν με λιγότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ (συνολικά).

Ακόλουθα ο κλαδικός δείκτης από τις 1.941 έως τις 2.035 μονάδες με συναλλαγές λιγότερες απ΄ότι στην αρχική διόρθωση προς τα χαμηλά διημέρου.

Με βάση την βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς διαφαίνεται ένα εύρος διακύμανσης των βασικών δεικτών με μέση στήριξη πέριξ των 1.840-1.850 μονάδων και κορυφή τις 1.890-1.899 μονάδες, προσώρας.

Σε αυτό το εύρος επιχειρείται μερική αναδιάρθρωση θέσεων (για παράδειγμα ρευστότητα από τις… τράπεζες στήριξη την αντίδραση του ΟΤΕ), ενώ θέσεις μετακυλίονται και σε ομίλους διύλισης (Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil) αλλά και CCH , Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ

Από τη δεύτερη ταχύτητα του τραπεζικού κλάδου ξεχωρίζει το 6,3% της Εμπορικής στα 3,82 ευρώ, καθώς η έγκριση του ενημερωτικού της αμκ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανοίγει τον δρόμο για την διαδικασία (στην τιμή των 4,39 ευρώ η άσκηση δικαιώματος ) τη στιγμή που επανέρχονται φήμες και δημοσιεύματα (Ημερησία) για πιθανή έξοδο της τράπεζας από το ΧΑ.

Από τον ίδιο χώρο και η Aspis Bank, που αντιδρά 14% στα 0,89 ευρώ, ενώ και η Γενική φτάνει τα 0,63 ευρώ.

Σχετικά ικανοποιητική κινητικότητα σε ένα μέρος του μεσαίου χώρου με 72-75 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Μεταξύ αυτών ο Ζήνονας στα 1,18 ευρώ, τα Πλαστικά Θράκης στα 0,82 ευρώ, η Αλκο στα 0,40 ευρώ.

Οι συναλλαγές πριν από λίγο στα 49 εκατ. ευρώ με την αγορά στις 1.880 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v