Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιόλογη προσπάθεια εκτόνωσης…

Εμφανής η προσπάθεια εκτόνωσης του εκρηκτικού υποτιμητικού κλίματος στο ΧΑ. Τεχνική αντίδραση με νουνεχείς δυνάμεις του Συστήματος να μπαίνουν μπροστά, κόντρα στην χωρίς μέτρο κινδυνολογία, για να επικρατήσει ψυχραιμία.

Προσπάθειες ελέγχου της κατάστασης καταβάλλονται, εμφανώς και στο ΧΑ, από την αρχή της συνεδρίασης.

Οι βασικοί δείκτες από το ξεκίνημα κιόλας αντέδρασαν πάνω από τις 1.830 ο Γενικός και τις 910 μονάδες ο FTSE 20 καθώς περίπου την ίδια ώρα το ευρώ «ενισχύονταν έναντι του δολαρίου ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 8,5 μηνών, καθώς οι αγορές εικάζουν ότι σύντομα θα «οργανωθεί» διάσωση της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στην κάλυψη ορισμένων short θέσεων».

Αυτό αναφέρεται σε σχετικό θέμα του euro2day, που σε συνδυασμό με την νηφάλια προσέγγιση του Dr Money πως «οι σπεκουλαδόροι βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα δίλημμα, καθότι έχουν ακούσει επίσης ότι η Ε.Ε. ετοιμάζει πιθανόν κάποιο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».

Επιμένουμε σε αυτή την τόσο πονηρή περίοδο, όπου ο καθένας μπορεί να κυκλοφορεί ό τι του έρχεται και να αναπαράγει μέχρι το πιο ακραίο σενάριο να προσεγγίζουμε όσο πιο στοιχειοθετημένα γίνεται τα πράγματα.

«Αν η λοιπόν η Ε.Ε. προστρέξει όντως σε βοήθεια της Ελλάδας, όπως ψιθυρίζεται, οι ίδιοι κινδυνεύουν να χάσουν πολλά λεφτά γιατί τα spreads θα συμπιεστούν αρκετά αν το πακέτο βοήθειας αποδειχτεί αξιόπιστο.», καταλήγει σήμερα ο Dr Money και εμείς δεν έχουμε λόγο να μην περιμένουμε την επιβεβαίωση (ή όχι) των εκτιμήσεων του.

Μέχρι τότε ακολουθούμε την αντίστροφή τάση, επιμένουμε να παραμένουμε έξω από το…κοπάδι (όπως αναφέραμε από το πρώτο σχόλιο μας) και συνεχίζουμε να κινούμεθα με γνώμονα το μέτρο και αυτά που βλέπουμε στο…ταμπλώ.

Αντίδραση έως τα 13,6 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα που ωθεί σε συνολικότερη κίνηση τον κλάδο, με τον δείκτη να πιάνει το 4,5% στις 2.010 μονάδες και τον FTSE 20 να δίνει επιτέλους μία απόλυτα λογική κίνηση-διέξοδο προς τις 925 μονάδες.

Προσπάθειες αποτροπής της ανεξέλεγκτης σπερμολογίας, τρομολαγνίας και εκμετάλλευσης από τους γνωρίζοντες σε βάρος των εύπιστων με την αξία των συναλλαγών στα 62 εκατ. ευρώ, μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v