Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχυπρόθεσμη πίεση στην Εθνική

Η έξοδος βραχυπρόθεσμου ξένου παίκτη που μετρά υπεραξίες από την Εθνική πιέζει μέχρι τα 14,06 ευρώ τη μετοχή. Κρατούν ΟΠΑΠ, Marfin, Μυτιληναίος, Κύπρου, ενώ "μοχλεύεται" η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε έξοδο βραχυπρόθεσμου ξένου παίκτη αποδίδουν χρηματιστηριακοί παράγοντες το "γύρισμα" της Εθνικής προς τα 14,06 ευρώ. Υποχώρηση μέχρι και 2,9% για τη μετοχή, που παρασύρει χαμηλότερα τον 20άρη προς τις 990 μονάδες (-0,5%) και τον Γενικό προς τις 1.900 μονάδες (-0,4%).

Η τάση εν μέρει εξισορροπείται από την υπεραπόδοση των Marfin Popular - MIG, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως βραχυπρόθεσμοι παίκτες που τοποθετήθηκαν από τα χαμηλά της Εθνικής, για παράδειγμα τα 11,5 - 12 ευρώ, έχουν το περιθώριο να κατοχυρώσουν υπεραξίες εν όψει και της επικείμενης έκδοσης ομολόγων την ερχόμενη Τρίτη στις 13 Ιανουαρίου.

Είναι λογικό, σημειώνουν, να υπάρχει επιφυλακτικότητα εν όψει της 13ης/1, ωστόσο θεωρούν θετική ένδειξη την κάλυψη ανάλογων εκδόσεων από την Ισπανία και την Ιταλία.

Στη μετοχή της Εθνικής στήνονται εντολές αγοράς-φράγματα οριακά υψηλότερα των 14 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 22,22 ευρώ, της Marfin Popular στα 2,09 ευρώ, της MIG στα 3,22 ευρώ, ως συνέχεια της τεχνικής αντίδρασης που ξεκίνησε χθες, ενώ η Κύπρου πιάνει τα 2,91 ευρώ.

Στο 0,68 ευρώ η Alapis, στα 4,32 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 5,74 ευρώ ο Φουρλής, που ενδοσυνεδριακά έχει κάνει κορυφή στα 5,86 ευρώ, και στα 5,82 ευρώ η ΕΧΑΕ.

Με βάση την τεχνική προσέγγιση, κατά κύριο λόγο, ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς τις τελευταίες 30 ημέρες συσσωρεύει-μαζεύεται (;) στα 5,4 - 5,7 ευρώ.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ, πάντα με βάση την τεχνική προσέγγιση, φαίνεται να έχει περιθώριο υπεραπόδοσης της τάξεως του 10% - 15%, σε αυτή τη φάση.

Για τη συνέχεια αυτό που προέχει είναι η απορρόφηση της προσφοράς του… εξερχόμενου ξένου σε τιμές πάνω από τα 14 ευρώ για την Εθνική, κάτι που εάν επιτευχθεί θα κρατήσει τον Γενικό Δείκτη στις 1.900 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v