Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατά" η αγορά με αντίδραση από τράπεζες

Κρατά τις 1.700-1.710 μονάδες ο ΓΔ, καθώς Alpha, Εθνική, Κύπρου αντιδρούν περισσότερο από 2%. Με συναλλαγές 50 εκατ. ευρώ, η αγορά φαίνεται πως φυλάσσει τα νώτα της, καθώς τελειώνει η χειρότερη, χρηματιστηριακά, χρονιά.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Συντηρείται η αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 1.725 μονάδες (0,73%), την Alpha Bank στα 5,68 ευρώ (2,5%).

Περίπου την ίδια ώρα στην Φρανκφούρτη ο DAX παραμένει 0,4% υψηλότερα, ενώ με βάση τα συμβόλαια του Dow Jones προβλέπεται οριακά θετικό άνοιγμα, με τον συγκεκριμένο δείκτη πάντα στην ευρύτερη περιοχή των 8.500 μονάδων.

Από τον FTSE 20, η Εθνική αντιδρά κατά 1,7% στα 11,82 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 3,1 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά υψηλότερος τζίρος πραγματοποιείται μέχρι τώρα σε Alpha Bank, ΟΤΕ, αλλά και σε Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank.

Από τις τραπεζικές μετοχές του 20άρη, ανοδικά αντιδρούν και η Κύπρου, Πειραιώς, Marfin Popular Bank, ενώ η Eurobank κυμαίνεται στα 5,10 ευρώ, αμετάβλητη στη χθεσινή τιμή.

Πριν από λίγο οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 47 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 6 εκατ. αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, καθώς 115 μετοχές έχουν ανοδική τάση.

Παραμένει «κλειδωμένος» στο 20% και τα 1,02 ευρώ ο Γρηγόρης, με συναλλαγές αξίας μόλις 40.000 ευρώ, με το υπερτίμημα που προσέφερε χθες η διοίκηση της εισηγμένης να «καίγεται» ουσιαστικά σήμερα.

Ανοδικά συνεχίζει όμως και η μετοχή του Ηρακλή, που από τα πρόσφατα χαμηλά των 5,8-6 ευρώ, όπου φέρεται να μάζευε ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η Lafarge, η τιμή συνεχίζει ανοδικά προς τα 7,94 ευρώ.

Συνεχίζεται η αντίδραση των τελευταίων επτά συνεδριάσεων για τη μετοχή του Μαΐλλη, που από τα 0,19 ευρώ διαμορφώνεται σήμερα στα 0,33 ευρώ με απόδοση της τάξεως του 74%.

Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται για Altec-Microland, που επίσης τις τελευταίες συνεδριάσεις αποδίδουν περίπου 50% από τις ελάχιστα βέβαια τιμές των 10 λεπτών και 42 λεπτών αντίστοιχα.

Από τεχνικής πλευράς μετά από διόρθωση συνεχόμενων δέκα συνεδριάσεων, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ αντιδρά σήμερα από τα χαμηλά των 4,5 ευρώ, φθάνοντας μέχρι στιγμής τα 4,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v