Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ζητείται μια καλή άμυνα

Διορθώνουν οι ξένες αγορές και στην Αθήνα αναζητώνται οι πρώτες περιοχές άμυνας. Δεν απειλείται η τάση για 20άρη και Εθνική. Κέρδη για Coca Cola, ανακοινώσεις για ενεργειακά από Μυτιληναίο. Στον MSCI MIG και Υγεία.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε φάση διόρθωσης οι ξένες αγορές με το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 4.261,3 μονάδες. Κατοχύρωση θέσεων κυρίως σε τραπεζικές μετοχές «επιτρέπει» μια μικρή διόρθωση για τον FTSE 20, που ούτως ή άλλως από τις 2.262,7 μονάδες έχει ένα σχετικό «μαξιλάρι ασφαλείας» μέχρι την κύρια περιοχή στήριξης.

Από την άλλη, τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι μάλλον καλά, καθώς λίγο νωρίτερα η Coca Cola Hellenic με άνοδο 11% στα κέρδη τριμήνου, επιβεβαίωσε τον σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Μπορεί να μην άρεσαν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της Eurobank, αλλά ο κλάδος συνολικότερα μπορεί να έχει… άσους στο μανίκι του.

Σε αυτή τη συγκυρία «τρέχουν και δεν φτάνουν» για τα λιμάνια, στον ΟΤΕ όλα δείχνουν πως απομένουν οι τελικές ανακοινώσεις, ενώ στα επιμέρους ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της ενέργειας.

Λίγο αργότερα σήμερα θα παρουσιαστεί διεξοδικά ο ευρύτερος σχεδιασμός του ομίλου Μυτιληναίου, που με την έγκριση πλέον της συμπαραγωγής μπορεί να σχεδιάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τα επόμενα βήματά του.

Το ζητούμενο για σήμερα είναι η επιβεβαίωση των πρώτων περιοχών στήριξης για Γενικό Δείκτη και FTSE 20 και η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής που από τα 36,74 ευρώ δεν θα πρέπει να κινηθεί (σε κλείσιμο) χαμηλότερα των 35,76 ευρώ.

Αυτά κατ’ αρχήν και… βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v