Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενη η σταθεροποίηση στο ΧΑ

Σε μικρή διόρθωση παραπέμπουν οι πρώτες ενδείξεις. Χαμηλότερα κατά 0,5% ο DAX, διπλή κορυφή στις 4.193-4.183 μονάδες για τον ΓΔ στο ΧΑ. Ζητούμενη η σταθεροποίηση στην αγορά.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Για βελτίωση της ψυχολογίας στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνει λόγο η Marfin Analysis που μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της περιλαμβάνει τις μετοχές της Εθνικής, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Intralot, Jumbo, ΜΕΤΚΑ και Σαράντη.

Η τάση στις ξένες αγορές είναι ελαφρώς πτωτική, κάτι που πιθανότατα θα περάσει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο σχηματισμός τις τελευταίες ημέρες δυο τοπικών «κορυφών» στις 4.193,5 μονάδες (3/4) και 4.182,9 μονάδες (χθες), δημιουργεί μια οροφή για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε χθες σε κλείσιμο στις 4.164,2 μονάδες, πρακτικά όμως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο μιας υποχώρησης προς τις 4.131,3 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει σηματωρός της τάσης, έχοντας «γράψει» χθες ανώτατη τιμή στα 37,10 ευρώ και έχοντας ως κατ’ αρχήν βάση, για σήμερα, τα 36,50 ευρώ.

Για τη μετοχή της Εθνικής μερίδα αναλυτών θεωρεί ως κρίσιμο εύρος τα 36,6-37 ευρώ, με ανοικτό όμως το ενδεχόμενο της αντίδρασης προς τα 38,5 ευρώ. Κίνηση που τουλάχιστον για την αρχή της σημερινής συνεδρίασης δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Εάν όμως βρεθεί χωρίς ιδιαίτερη πίεση ένα κοινής αποδοχής σημείο στήριξης για τον Γενικό Δείκτη, δεν αποκλείεται η αγορά να «κρατηθεί» υψηλότερα των 4.100 μονάδων, περιοχή που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση-σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Λογικά η συνεδρίαση θα κινηθεί στο ρυθμό των επιμέρους ειδήσεων και… φημών.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζουν τελευταία Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κύπρου, Marfin Popular Bank, από την μεγάλη-μεσαία κεφαλαιοποίηση Coca Cola Hellenic, Μυτιληναίος, Ρόκας, Ελληνική Τεχνοδομική, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Σιδενόρ.

Από την χαμηλότερη κατηγορία ενδιαφέρον παρουσιάζουν, από τεχνικής πλευράς, οι Newsphone, Βιοσώλ, ΝΕΛ, Δομική Κρήτης, Καλπίνης, Δρομέας, Ασφαλιστική Ασπίδος, Albio (Βιοκαρπέτ), Αλφα Γκρίσιν, Moda Bagno και μερικές ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v