Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στους sellers

Υποχωρεί η εγχώρια αγορά σε άμεση συσχέτιση με το «κόκκινο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Χαμηλότερα οι τράπεζες, πιέσεις και στα περισσότερα blue chips. Μικρός τζίρος. Ποιοι τίτλοι διασώζονται.

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στους sellers

Με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς η επιφυλακτικότητα από τα χθεσινά αποτελέσματα αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών πέρασε σήμερα το πρωί στην Ασία και δείχνει να διαχέεται και στην Ευρώπη.

Με αρνητικό βηματισμό ξεκίνησε τις σημερινές συναλλαγές και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς η πλειονότητα από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές πιέζονται προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενώ με τη βοήθεια των «πακέτων» σχετικά ενισχυμένος δείχνει και ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης, κινούμενος μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 1.471,05 μονάδες (-0,62%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 14,5 εκατ., από τα οποία τα 5,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ).

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE25, με θετική μεταβολή διασώζονται μόνο οι ΕΥΔΑΠ (+0,35%), ΜΠΕΛΑ (+0,97%), ΜΥΤΙΛ (+0,15%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,05%), TITC (+0,16%).

Από την πλευρά των τίτλων που υποχωρούν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΛΦΑ (-1,16%), ΕΥΡΩΒ (-1,21%), ΠΕΙΡ (-1,25%), ΔΕΗ (-1,37%), ΕΛΠΕ (-1,72%), ΟΠΑΠ (-1,25%), ΟΤΕ (-1,31%), ΟΤΟΕΛ (-1,02%), CENER (-1,24%).

Σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αντίθετα στο πτωτικό ρεύμα προσπαθούν να κινηθούν οι ΕΚΤΕΡ (+3,02%, ελαφρότερη η μετοχή μετά την αποκοπή του δικαιώματος διανομής δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1ν/1π), Quest (+1,85%), Ευρωσύμβουλοι (+1,53%), Attica Group (+2,36%) και Softweb (+30%).

Μάλιστα η τελευταία, μετά το χθεσινό +132,56%, σήμερα βρέθηκε να αναρριχάται μέχρι το +33,75%, ενεργοποιώντας συνεχόμενα Α.Μ.Ε.Μ., για να υποχωρήσει σχετικά στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τους συγκρατημένα αισιόδοξους, «ακόμα δεν έχει κριθεί το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, αλλά η εικόνα των Ευρωπαϊκών Αγορών δίνει σαφές προβάδισμα στους sellers».

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v