Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήραν ξανά τα γκέμια οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Σε ικανοποιητικό βαθμό επιμερισμένη η στόχευση των long, τόσο σε τραπεζικά χαρτιά όσο σε blue chips και μετοχές «επικαιρότητας». Αναθέρμανση και σε ορισμένα mid caps.

Πήραν ξανά τα γκέμια οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Σε ανοδικό ρυθμό, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά. Ολο και πιο ενθαρρυντική για τους βραχυπρόθεσμα long η εξέλιξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παραμένουν με οριακά θετικό πρόσημο τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, στις 7.616 (0,65%) ο CAC 40 με αυξημένη μεταβλητότητα στο Παρίσι, στις 18.140 (0,37%) ο DAX, πιο σταθεροποιητικά στη Φρανκφούρτη, και στο ΧΑ συντηρείται η αρχικά αγοραστική διάθεση.

Στο μεγαλύτερο εύρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως και σε σημαντικό της μεσαίας καθώς η επάνοδος «ισχυρών χεριών» σε συγκεκριμένα large caps διευκολύνει κινήσεις μόχλευσης σε επιλεγμένα mid caps.

Σε ικανοποιητικό βαθμό επιμερισμένη η στόχευση των αγοραστών, τόσο σε τραπεζικά χαρτιά όσο σε blue chips και μετοχές «επικαιρότητας».

Αποτέλεσμα ικανοποιητικό προσώρας για τον Γενικό Δείκτη στις 1.418,39 (1,02%), με τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.246 (1,48%), τον FTSE25 στις 3.440 (1,05%) και στις 2.267 (0,68%) ο FTSEMidCap.

Ροή εντολών, αξία συναλλαγών μάλλον στα χθεσινά μέτρια μεγέθη, παρά το αρχικό 30'-45' με συγκριτικά μεγαλύτερη. Χρηματιστές εκτιμούν ότι στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν traders προσβλέποντας σε ανοδική διόρθωση στην εξέλιξή της, σήμερα, ενδεχομένως και αύριο.

Ακόμη και έτσι όμως, κάτι κινείται σε αντίθεση με τη διολίσθηση των προηγούμενων ημερών, την απουσία ενδοσυνεδριακών εντολών, καθώς σήμερα «τρέχουν» περιπτώσεις μετοχών/εισηγμένων «επικαιρότητας» (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Motor Oil, ΔΕΗ, HelleniQ Energy, ΑΔΜΗΕ).

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των τραπεζικών και σήμερα, μόνο που αυτή τη φορά οι αγοραστές από τα χαμηλά Παρασκευής-Δευτέρας εγγράφουν ικανοποιητικές αποδόσεις. Για ακόμη μία συνεδρίαση στο τραπεζικό «καρέ» ο μεγαλύτερος τζίρος, συγκεκριμένα σε Πειραιώς (3,562), Εθνική (8,05), Eurobank (2,055), Alpha Bank (1,547). Επιβεβαίωση, τεχνικά, της επαναφοράς για τον τίτλο της ΕΤΕ πάνω από το όριο των 8 ευρώ.

Στο project Λαύριο, το δίδυμο Πειραιώς-Strix και την Dimand, αναφέρεται ο Χρήστος Κίτσιος. Ενδιαφέρον story καθώς αφορά εισηγμένες (Πειραιώς-Dimand- Κέκρωψ).

Μεγαλύτερη άνοδος από τις μετοχές του δείκτη για ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 2,485 (5,74%), ακολουθούν Εθνική (2,65%), Motor Oil (2,38%), ΔΕΗ (2,35%) AEGEAN (1,98%) κ.α., με συγκριτικά ικανοποιητικό τζίρο, ενισχύοντας την προς το θετικό διαφοροποίηση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τεχνικά η υπέρβαση των 1.418,75 μονάδων θα ενίσχυε το ενδεχόμενο της συνέχισης προς τις 1.425,35 μονάδες, σχηματισμός προβλέψιμος σε αυτή τη φάση της αγοράς. Ορίζοντας η συνεδρίαση της Παρασκευής, λήξη και triple witching, αλλαγή τάσης που αποτυπώνεται ήδη και στα Παράγωγα. Μετά από ημέρες short θέσεων, τα ΣΜΕ είναι σε long φορά, και συγκεκριμένα τα 1.088 του δείκτη (τρέχουσας σειράς) με 1,06% premium.

Αφορμής δοθείσης από τα large caps, η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και σε συγκεκριμένα mid caps.
Σταθερά στον τίτλο του ΑΔΜΗΕ (2,20), AVAX (1,432), Intracom Holdings (3,29), Πλαστικά Θράκης (3,89), Alumil (2,76) κ.α., από τις 73 με θετικό πρόσημο. Εναντι 25 με αρνητικό.

Στα 49,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 4,07 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών σε μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Jumbo.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v