Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αντίδρασης, νέες πιέσεις στις τράπεζες

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές, σε στενό εύρος ο ΓΔ, μεγαλύτερη κινητικότητα στις τραπεζικές μετοχές, ρευστοποιήσεις στην Alpha. Νέες πιέσεις στον τίτλο της ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια αντίδρασης, νέες πιέσεις στις τράπεζες

Προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης στα ευρωπαϊκά, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο, ανάλογο εγχείρημα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σταθερά πτωτική η απόδοση για το 10ετές της Γαλλίας (3,118%), όπως και των άλλων οικονομιών του Νότου, στις 7.567 (0,87%) ο CAC40 στο Παρίσι.

Κατ' αρχάς στον τραπεζικό κλάδο η εστίαση των traders -εμφανής η ενεργός συμμετοχή τους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη μεταβλητότητα/ρίσκο κινήσεων βραχυπρόθεσμων όπως αυτές που περνούν εδώ και μία ώρα σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Από τις 1.248,53 μονάδες οι πρώτες εντολές -για τον Γενικό Δείκτη-, με αντίδραση αρχικά και διολίσθηση στη συνέχεια, με αποτέλεσμα διακύμανση σε στενό εύρος 8 μονάδων.

Στα 4,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στα πρώτα 20', κυρίως σε τραπεζικά χαρτιά αλλά και συγκεκριμένα blue chips, αρχικά με εντολές από αγοραστές και πωλητές στις 1.255,40 μονάδες για τον Δείκτη Τραπεζών.

Σε Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Πειραιώς, Metlen, Eurobank, Motor Oil, Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Intralot η πρώτη 10άδα μετοχών με αυξημένη εμπορευσιμότητα. Οι 9 από τον FTSE25 και 1 από τον FTSEMidCap, προϊδεάζοντας για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αλλωστε, καθημερινά πάνω από το 92% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στις μετοχές του δείκτη, ειδικότερα ένα 40%-50% στο «καρέ» των τραπεζικών μετοχών.

Στα 1,56-1,5345 ευρώ η μετοχή της Αlpha Bank, αρχικά με αγορές αλλά ανατροπή μετά τις 10:45 καθώς ορισμένοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν θέσεις τους. Προφανώς και λόγω trading η μεταβλητότητα/ρίσκο κυριαρχούν, με συνέπεια λίγο μετά τις 10:50 ο ΔΤΡ να γυρίσει και πάλι οριακά σε αρνητικό έδαφος. Παραμένει αδύναμη -τεχνικά- η Αlpha Bank από τα τραπεζικά.

Αυξημένες συναλλαγές σε συγκεκριμένα blue chips, ξεχωρίζει η ΔΕΗ μετά το short γύρισμα τάσης, με σταθερούς πωλητές μετά την απώλεια της πολύ σημαντικής στήριξης (10,82 ευρώ) την Παρασκευή. Στα 10,55 με νέες πωλήσεις/πιέσεις η μετοχή.

Στα 35,30 η μετοχή της Metlen, στα 24,68 της Motor Oil, στα 18,62 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, από τα σημεία αναφοράς και για σήμερα.

Στα 14,85 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 31,84 της Coca Cola HBC, επίσης με αγοραστές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v