Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές είναι τώρα στο προσκήνιο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Προσδοκίες για διατήρηση του θετικού momentum μετά και την ευρεία άνοδο της Δευτέρας. Στο επίκεντρο και τα εξάμηνα των εισηγμένων. Οι τίτλοι που ξεχωρίζουν στο ταμπλό.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές είναι τώρα στο προσκήνιο

Δεύτερη σερί συνεδρίαση με θετικό πρόσημο στη Wall Street, στην ανακοίνωση του δείκτη προσωπικών δαπανών κατανάλωσης στις ΗΠΑ μεθαύριο Πέμπτη η προσοχή των επενδυτών.

Με θετικό πρόσημο νωρίτερα τα χρηματιστήρια στην Ασία, από 0,12% υψηλότερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, από τις 7.338,58 μονάδες ο FTSE100 στο Λονδίνο -μετά τη χθεσινή αργία-, από τις 15.792 (1,03%) ο DAX στη Φρανκφούρτη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ικανοποιητική και σε ειδικές γραμμές η χθεσινή συνεδρίαση.

Επαναφορά για τον ΓΔ πάνω από το όριο των 1.300 στις 1.316,27 (1,27%), με τζίρο 72,8 εκατ.-ικανοποιητικός για την εποχή και με κλειστό το City-, πειστικότερη άνοδος για συγκεκριμένα blue chips έναντι των τραπεζικών, νέα ιστορικά υψηλά για χαρτιά του δείκτη και των mid caps, με την κοινότητα να στρέφεται και στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου.

Σήμερα η Motor Oil, με τους επενδυτές να προεξοφλούν μεγέθη-ρεκόρ για τον όμιλο, να προχωρούν σε αγορές από τα χαμηλά Πέμπτης-Παρασκευής και εχθές έως 4,45% υψηλότερα στα 23,46 ευρώ.

Μεθαύριο η σειρά της Helleniq Energy, με 2,63% στα 8,20 ευρώ, αρχές Σεπτεμβρίου ΟΠΑΠ (15,49), AEGEAN (13,70) κ.α.

Μετοχή ή ομόλογο; ο τίτλος του ΟΠΑΠ διερωτάται ο ΧΑΜαιλέων, σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank Securities -στα 18 από τα 17,9 ευρώ η τιμή-στόχος-, με την αποτίμηση στα 5,732 δισ.

Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Mytilineos στα 37,76 (2,33%), με την αποτίμηση στα 5,395 δισ., αγορές έως νέα ιστορικά υψηλά στη Cenergy Holdings με 4,96% στα 7,19 ευρώ, συνολικότερη ανοδική τάση για τον όμιλο Viohalco.

Σύμφωνα με χρηματιστές, η χθεσινή άνοδος, εάν συνεκτιμηθεί με της Παρασκευής, θα μπορούσε να αποδοθεί σε επανενεργοποίηση ξένων -για 2-3 διαχειριστές αναφέρονταν-, που τοποθετούνται τόσο προεξοφλητικά όσο και επενδυτικά. Βραχυπρόθεσμα ως προς την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, Πέμπτη -δυνητικές εισροές και Παρασκευή- βραχυμεσοπρόθεσμαμ με ορόσημο τηβ αξιολόγηση της οικονομίας από την DBRS.

Αφορμής δοθείσης από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενεργητικοί ήταν αρκετοί εγχώριοι σε επιλεγμένα mid&small caps.

Ξεχώρισαν οι Epsilon Net σε νέα ιστορικά υψηλά -αποτίμηση πλέον στα 600 εκατ. ευρώ-, Τεχνική Ολυμπιακή, Ικτίνος, Intracom Holdings, ΜΟΤΟδυναμική, Intrakat.

Τεχνικά οι long θα επιδιώξουν να διασφαλίσουν την ευρύτερη περιοχή των 1.300 μονάδων, δυνητικά σημείο αναφοράς αφενός για το κλείσιμο Αυγούστου, αφετέρου ενόψει του «καυτού» Σεπτεμβρίου που ακολουθεί.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v