Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνέχεια αντίδρασης σε τράπεζες και blue chips

Πάνω από τις 1.310 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να ανεβάζουν τον πήχη στο σύνολο των μετοχών του FT 25 πλην Coca Cola. Υπεραποδίδουν Mytilineos, Intracom.

Χρηματιστήριο: Συνέχεια αντίδρασης σε τράπεζες και blue chips

Ανοδικό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, πάνω από τις 1.300 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σταθμίζοντας την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων από τη Fed, συνεκτιμώντας όμως τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια της εβδομάδας, στην Φρανκφούρτη οι επενδυτές δοκιμάζουν λίγο υψηλότερα, καθώς τα futures του S&P500 παραπέμπουν σε οριακά θετικό άνοιγμα από τις 4.415 μονάδες.

Σε αναμονή ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ, Ευρώπη -κλειστή σήμερα η αγορά στο Λονδίνο, όπως σημειώνει η Λία Δεληγιάννη- και στην Αθήνα traders, επενδυτές συνεχίζουν στον ρυθμό της Παρασκευής και της εβδομάδας με θετικό πρόσημο.

Με ανοδικό κενό -από τις 1.304 μονάδες οι πρώτες εντολές, με την τάση διακριτή από την προσυνεδρίαση-,  σταδιακά προς τις 1.310, με ευρύτερη συμμετοχή επενδυτών σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Ενδεικτική η τάση τόσο για τον FTSE25 -από τις 3.166- όσο και για τον ΔΤΡ -από τις 1.060 μονάδες, με σταθερή εισροή εντολών σε Πειραιώς, Mytilineos, Sarantis, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Epsilon Net, ΔΕΗ, Εθνική, Motor Oil, Coca Cola HBC,Intrakat, Cenergy Holdings, Eurobank, AEGEAN, OTE κ.α.

Με αγοραστές σε όλα πλην Coca Cola HBC, όπου οι πωλητές έχουν μικρό πλεονέκτημα (στα 26,43 ευρώ).

Στα 6,8 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών λίγο μετά τις 11:00, περισσότερες απ' ό,τι την Παρασκευή, αλλά ακόμη όχι τόσες όσες χρειάζονται για πειστική επαναφορά πάνω από τις 1.310 μονάδες. Θα δείξει στη συνέχεια της συνεδρίασης, ειδικότερα σε τίτλους αιχμής για διάφορους λόγους, λ.χ. από τα τραπεζικά στην Πειραιώς, από τα blue chips σε Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ενώ από τα «κινητικά» mid caps συνεχίζεται η μόχλευση σε Epsilon Net, Intrakat.

Αξια αναφοράς η χαμηλή συναλλακτικότητα στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς η επενδυσιμότητα φθίνει, τάση που αποτυπώνεται και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Στη μετοχή της Πειραιώς, κυρίως «γρήγορο χρήμα» διαμορφώνει τάση προς τα 3,354 (1,83%), στη Mytilineos αγορές με το... καλημέρα έως τα 37,68 (2,25%), αλλά και σε Alpha Bank στο 1,5395 (2,60%), σε ΟΠΑΠ στα 15,33 (1,19%), Sarantis στα 7,95 (1,02%).

Στις 69/19 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, Epsilon Net με νέα άνοδο έως τα 11,34 (3,05%) σε νέα ιστορικά υψηλά, Intracom Holdings στα 2,345 (4,22%), Intrakat στα 3,12 (1,63%), από τις μετοχές του MidCap με ικανοποιητικούς τζίρους.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v