Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Χαλαρή κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα

Με οδηγό τις τράπεζες αλλά εμφανή τη μείωση των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου και του επταμήνου.

Χρηματιστήριο: Χαλαρή κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές, κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, σε θετικό έδαφος, κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης έχει αναρριχηθεί μέχρι τις 1341,28 μονάδες (+0,56%), ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 11 εκατ., από τα οποία τα 2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΕΥΡΨΒ, ΜΠΕΛΑ).

Στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης του Δείκτη, βοήθειες δίνουν οι Εθνική (+1,10%), Πειραιώς (+1,04%), Αεροπορία Αιγαίου (+2,04%), Ελλάκτωρ (+1,18%), Ελ. Πετρέλαια (+3,46%) και ΟΤΕ (+1,68%), ενώ από τους τίτλους που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, δεν υπάρχει μετοχή που να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, πλην της Lamda Development (-1,05%).

Συνεχίζεται, έστω και με ηπιότερους ρυθμούς, η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ξεχωρίζουν οι ΕΚΤΕΡ (+9,21%), Δομική Κρήτης (+5,62%), Q&R (+3,12%) και Ιντρακόμ (+2,39%).

Minimum ζητούμενο για την σημερινή συνεδρίαση είναι η σχετική ενίσχυση του τζίρου, η αύξηση των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών και η επιστροφή του Δείκτη με κλείσιμο υψηλότερα των 1.340 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v