Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 1.320 μονάδες ο ΓΔ. Βαρίδι η πτώση άνω του 3% για Coca Cola. Συνεχίζει την πτήση σε νέα ιστορικά επίπεδα η Aegean. Πού εστιάζουν οι long, ποια Mid caps βλέπουν νέα υψηλά.

Εισαγόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, μεγαλύτερες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακή η διακύμανση για τα futures του S&P500 (4.537), κατά 0,19% χαμηλότερα στις 16.074 ο DAX, με 0,62% διορθώνει στις 1.317 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Κατ' αρχήν εισαγόμενη διόρθωση από το Λονδίνο, καθώς η μετοχή της Coca Cola HBC (CCH) υποχωρεί 3,37% συνακόλουθα "μεταφέροντας" μικρό μέρος πωλήσεων στο ΧΑ, με συνέπεια το πτωτικό gap από τις πρώτες κιόλας εντολές.

Από τα 28,06 στα 27,41 (-3,75%) ο βαρύς τίτλος του ομίλου, "όπλο" στα χέρια των short που στα πρώτα 15' "πέτυχαν" την διόρθωση του FTSE25 προς τις 3.190 μονάδες.

Τεχνικά φυσιολογική η διόρθωση, άλλωστε από το προσυνεδριακό είχε θεωρηθεί ως, κατ' αρχήν, ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων. Κοντινών, προς ώρας που πρακτικά σημαίνει ότι οι κύριες δεν μας απασχολούν ακόμη, συνεκτιμώντας την ροή εντολών-μέτρια στο αρχικό ημίωρο- χωρίς ιδιαίτερη πίεση σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips. Απλά αφορμής δοθείσης- ελέω CCH- η προσαρμογή μετοχών σε λίγο χαμηλότερες τιμές.

Εως τις 1.317 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, έως τις 1.085 ο Δείκτης Τραπεζών, έως τις 2.143 ο FTMidCap.
Σε μετοχές των AEGEAN, OTE, Mytilineos, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η κύρια εστίαση των αγοραστών- από τις συνολικά 32 μετοχές με θετικό πρόσημο.

Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, σε συνεχή ροή από την αρχή στη μετοχή της AEGEAN σε...πτήση προς τα 12,36 ευρώ. Νέο ιστορικά υψηλό για τον τίτλο, συνακόλουθα η χρηματιστηριακή αξία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τα σενάρια διάθεσης του ποσοστού που έχει το Δημόσιο. Στο επίκεντρο επενδυτικών οίκων (Goldman Sachs, Ambrosia Capital, Morgan Stanley e.t.c) με long προσανατολισμό σε όλες τις χρονικές σειρές για το 2023.

Στα 32,86 ευρώ με αγορές η μετοχή της Mytilineos, για διαφορετικούς λόγους και ενδεικτικό το σχετικό άρθρο του Παντελή Αρσένη.

Στα 10,46 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 14,62 του ΟΤΕ.

Με πωλητές σε 41 μετοχές, και αξία συναλλαγών στα 5,8 εκατ. στο πρώτο 30' δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ούτε όσον αφορά στην βραχυπρόθεσμη φορά, που παραμένει long σε εβδομαδιαίο.

Δομική Κρήτης, Intrakat, Profile, EpsiloNet, Alumil, AVAX, Centric από τα mid-small caps σε "νέα τοπικά υψηλά".

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v