Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Μπρα ντε φερ αγοραστών-πωλητών σε βασικούς τίτλους στην εγχώρια αγορά. Οι ενδείξεις για την τάση και το «monitoring των funds». Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν στο ταμπλό.

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά, οριακά ανοδική στο Χρηματιστήριο Αθηνών. «Ταμείο» μετά από σερί 5 συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο στη Φρανκφούρτη και σε αναμονή της διαμόρφωσης τάσης στη Wall Street.

Ο DAX διορθώνει 0,18% στις 16.113 μονάδες. Στο 3,26% η εβδομαδιαία μεταβολή, μειώνοντας στο 1,22% τις μηνιαίες απώλειες. Στο 15,70% η άνοδος για τον DAX από την αρχή του έτους. 

Στο 17,46% για τον S&P 500, με τα futures νωρίτερα από λίγο χαμηλότερες τιμές και την προσοχή στα οικονομικά αποτελέσματα των κολοσσών επενδυτικών οίκων/τραπεζών.

Σε αυτό το περιβάλλον εκτός, εντός στο ελληνικό χρηματιστήριο διατηρείται η long φορά για βασικούς δείκτες, μετοχές, στο σύνολο των χρονικών σειρών, ένδειξη πως η τάση είναι ανοδική τόσο βραχυπρόθεσμα (σε εβδομάδα) όσο μεσοπρόθεσμα.

Εως τις 1.325,77 μονάδες νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, αναλυτικά η μεταβολή στο 3,73% για την εβδομάδα, στο 4,10% για τον μήνα, στο 20,31% στο 3μηνο και συνολικά στο 42,70% από αρχή έτους. Πρακτικά, με γνώμονα τον ΓΔ, στο ΧΑ δεν υπάρχουν «εγκλωβισμένοι», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο ειδικότερα για το ΧΑ όσο γενικότερα για την αγορά.

Τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία είναι στο monitoring των funds, είναι αγοράσιμα από μετοχές, ομόλογα κ.λπ. μέχρι Αμοιβαία. Ενδεικτικά όσα αναφέρονται από νωρίτερα στον Εκηβόλο, με στοιχεία του Κώστα Σιαμπράκου.

Εισροές με ικανοποιητικό ρυθμό, συνέχεια πακέτων στην Jumbo με το... καλημέρα, σε νέα ιστορικά υψηλά και αγορές από τραπεζικά και blue chips μέχρι επιλεγμένα mid caps.

Αποτέλεσμα, ο FTSE25 στις 3.211 (0,39%), ο ΔΤΡ στις 1.092,41 (0,68%) και ο FTMidCap στις 2.138 (0,54%).
Σε διάστημα εβδομάδας, με 6,79% ο ΔΤΡ, φανερό για τον κλάδο που οδηγεί το ΧΑ σε υψηλά 9 και πλέον ετών.

Σε Jumbo, Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Mytilineos οι κύριοι αγοραστές, «σφήνα» από τα mid caps η Intrakat, ολοταχώς προς αποτίμηση 500 εκατ. και βλέψεις για είσοδο στον FTSE25 (συγκριτική ανάλυση από τον Γιώργο Α. Σαββάκη), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, αλλά και Δομική Κρήτης (στη μετά Κούτρα αντίδραση), Premia κ.α. σε ένα αρκετά ικανοποιητικό πρώτο 40'.

Με 60 μετοχές στο συν, έναντι 27 στο μείον. 

Στα 9,4 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα, στις 11:10. Συνέχεια στα πακέτα της Jumbo, με τον ΧΑΜαιλέοντα να έχει πληροφορίες για τα χθεσινά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v