Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για ανάσες δροσιάς στο Χρηματιστήριο

Νωθρές κινήσεις, με μέτριες συναλλαγές σε στενά εύρη διακύμανσης και μερική κατοχύρωση θέσεων. Αγοραστές σε Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ElvalHalcor. Πίεση στον ΟΤΕ.

Στάση για ανάσες δροσιάς στο Χρηματιστήριο

Καμίνι η χώρα, σχετική δροσιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οριακά θετικό «γύρισμα» στην προθεσμιακή αγορά της Wall Street, με τα futures του S&P500 από τις 4.547 (0,09%) σε αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων (κυρίως) των τραπεζικών ομίλων.

Συντηρητική η στάση των επενδυτών στο ΧΑ, μέτριες συναλλαγές σε στενά εύρη διακύμανσης, παραπέμπουν περισσότερο σε συνεδρίαση μερικής κατοχύρωσης θέσεων σε συνέχεια των χθεσινών.

Ούτως ή άλλως με θετικό πρόσημο το «κλείσιμο» της εβδομάδας, με 3,37% για τον Γενικό Δείκτη στις 1.321,34 μονάδες.

Κλάδος αιχμής-οδηγός της ανοδικής κίνησης ο τραπεζικός, με 5,97% για τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.084,31 μονάδες.

Ικανοποιητική η συνδρομή των blue chips -με διακριτή μετακύλιση ρευστότητας/θέσεων με τον FTSE25 κατά 3,88% υψηλότερα στις 3.199 μονάδες.

Προσεγγίζοντας την αγορά -κατ' αρχήν βραχυπρόθεσμα/σε εβδομαδιαίο- είναι εμφανής η διερεύνηση -από τους επενδυτές- της ευρύτερης περιοχής των 1.100 μονάδων για τον ΔΤΡ. Περιοχή όπου και επιμέρους ρευστοποιήσεις έγιναν αλλά και επιμέρους επανατοποθετήσεις/νέες αγορές, με αποτέλεσμα σήμερα σε Πειραιώς, Alpha Bank να υπερτερούν οι αγοραστές.

Αντιθέτως, μικρό προβάδισμα πωλητών σε Εθνική, Eurobank, ένα τύποις rotation, λίγο ως πολύ φυσιολογικό σε έναν bullish κλάδο, που «μετρά» 42,20% από την αρχή του έτους.

Με αγοραστές σε Mytilineos (ενδεικτικό το άρθρο των FT), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (με την Πειραιώς να έχει δώσει τιμή-στόχο τα 20,7 ευρώ), όπως και σε AEGEAN, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ElvalHalcor.

Απογοητευτική, για ακόμη μία φορά, η χρηματιστηριακή πορεία για τη μετοχή του ΟΤΕ (μετά το "hold" της Eurobank Equities) στα 14,73 ευρώ.

Συγκριτικά ικανοποιητική η κινητικότητα στα mid caps, με την Intracom να υπεραποδίδει στα 2,20 ευρώ (Δευτέρα η αποκοπή), αλλά και σε Τεχνική Ολυμπιακή (2,70), ΕΧΑΕ (5,88), AVAX (1,634 ) κ.α. από τις συνολικά 60 με θετικό πρόσημο.

Με αρνητικό 55 μετοχές, στα 38 εκατ. η αξία συναλλαγών (στις 14:45), με 7,85 εκατ. σε «πακέτα» (κυρίως Jumbo, Mytilineos).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v