Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτ με υψηλά 8ετίας στο Χρηματιστήριο

Πτωτικό γύρισμα μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις για τον Γενικό Δείκτη. Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων η ΔΕΗ, νέο ρεκόρ για Jumbo, εισροές σε Coca Cola, Τιτάνα, Mytilineos.

Φλερτ με υψηλά 8ετίας στο Χρηματιστήριο

Προσεκτική άνοδος στα ευρωπαϊκά, οριακή για τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την πλευρά των αγοραστών οι πρώτες εντολές.

Σε Mytilineos, Coca Cola HBC, TITAN, Eurobank και ΔΕΗ η ροή, με διακριτή την ανοδική τάση από την προσυνεδρίαση κιόλας.

«Άνοιγμα» με μικρό ανοδικό χάσμα, από τις 1.133,10 προς 2-3 μονάδες υψηλότερα, με την προσοχή των επενδυτών σε συγκεκριμένα «χαρτιά» του δείκτη. Στις 1.130 μονάδες η βραχυπρόθεσμη/ενδοσυνεδριακή στήριξη για τον Γενικό Δείκτη, θα φανεί στη συνέχεια εάν θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προσπάθεια των long να προχωρήσουν πάνω από τις 1.140 μονάδες, σήμερα-αύριο. Θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα και σημειολογικά καθώς θα σηματοδοτεί την επαναφορά του ΧΑ (δηλαδή του ΓΔ) στα υψηλά του 2014, σε κορυφή 8ετίας.

Εχοντας ως έναν από τους κύριους σηματωρούς της προεκλογικής περιόδου τη μετοχή της ΔEΗ, αγοραστές-πωλητές κάνουν αισθητή την παρουσία τους τις τελευταίες ημέρες. Εμφανής long τάση, με διακριτές εισροές στη μετοχή -από τα 7,735 ευρώ μόλις στη συνεδρίαση της 28ης Απριλίου, σήμερα/νωρίτερα έως τα 8,51 ευρώ, που αποτελεί νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Απόλυτα συνυφασμένη με την τεχνική ανάλυση η ανοδική πορεία για τη μετοχή, για αυτό και κύριο θέμα ανάρτησής μας σήμερα στον Εκηβόλο, νωρίτερα, με νέα άνοδο 1,34%, με τις περισσότερες συναλλαγές από τα χαρτιά του FTSE25. Τάση μέσω ΔEΗ λοιπόν, αλλά και με εισροές σε τίτλους των Coca Cola HBC (έως τα 29,24 σε νέα υψηλά), ΤΙΤΑΝ (έως τα 15,78) με γνώμονα τα μεγέθη 3μήνου, Eurobank (έως το 1,447), Mytilineos (έως τα 25,24), ΟΠΑΠ (έως τα 16,47) επίσης σε νέο υψηλό, Jumbo (έως τα 22,76 ) σε νέο ιστορικό υψηλό κ.α. Αποτέλεσμα, η άνοδος για τον FTSE25 έως τις 2.773 (0,36%) και για τον ΔΤΡ έως τις 878 μονάδες σε φορά προς τα υψηλά 52 εβδομάδων (954,12).

Στα 2,304-2,334 η μετοχή της Πειραιώς χωρίς ιδιαίτερα αυξημένες εισροές, πιθανότατα με επιφυλακτικούς τους traders όσον αφορά στην προεξόφληση των ανακοινώσεων της Morgan Stanley, σήμερα το βράδυ.

Στα 3,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στο πρώτο ημίωρο -μακράν της αντίστοιχης χθεσινής- χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές, σε αντίθεση με τη χθεσινή, που η προδιάθεση φάνηκε από νωρίς.

Σχεδόν διπλάσιο το προβάδισμα των αγοραστών, με εντολές τους σε 47 μετοχές.

Ξεχωρίζει το «καρέ» των Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔEΗ, με τις τρεις εξ αυτών μέλη του «καλαθιού» του MSCI Greece Standard αλλά και του νέου Παραγώγου, που σημειωτέον χθες υπεραπέδωσε έναντι του αντίστοιχου του δείκτη FTSE25.

Μένει να αρχίσει να γίνεται πιο... εμπορεύσιμο συναλλακτικά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v