Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πέρασε νωρίτερα και τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με μοχλό τον τραπεζικό, που «γράφει» κέρδη άνω του 5%. Ξεχωρίζει ανοδικά η Alpha Bank. Οκτώ blue chips με άνοδο άνω του 2%. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Τραπεζοβαρής η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Στα «πράσινα» τα ευρωπαϊκά, τα futures στη Wall, ομοιοχρωμία και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο Βρυξελλών - Λονδίνου για τους όρους του Brexit ισχυροποιούν τη θέση των long. Ισχυρή και στη Νέα Υόρκη, με την προσοχή στη Fed ενόψει των ανακοινώσεών της για τα επιτόκια.

Με αυτό το κλίμα εκτός, εντός οι long διευκολύνονται περισσότερο στην προσπάθειά τους να «κλείσουν» το 2020 με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποδόσεις στα blue chips, όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες στα τραπεζικά. Αυτό για τις θέσεις έτους, καθώς στα διαστήματα 3-6 και 9 μηνών, traders και επενδυτές εγγράφουν θετική απόδοση, μικρότερη ή μεγαλύτερη, ανάλογα με την τοποθέτηση και τον χρόνο της.

Από την αρχή της συνεδρίασης, ο έλεγχος στα χέρια των αγοραστών. Από τις 783,77 μονάδες στο άνοιγμα έως τις 802,77 και νωρίτερα στις 798,59 μονάδες. Ιδανικό «κλείσιμο» για τους long ένα «κλείσιμο» της αγοράς πάνω από τις 805 μονάδες. Εστω και αύριο.

Ικανοποιητική η συναλλακτική δραστηριότητα, με δύο μεγάλα πακέτα στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

Στις 12:09, για 593.000 στα 12,30 ευρώ και στις 12:42, για άλλες 347.000 επίσης στα 12,30 ευρώ, συνολικά 11,56 εκατ., με τη μετοχή, πριν λίγο, στα 13,12 ευρώ.

Με τις τραπεζικές και η σημερινή αντίδραση. Στις 520 μονάδες ο ΔΤΡ με 5,26% και 67,95% σε διάστημα μηνός. Παρ' όλα αυτά, οι απώλειες για τον κλαδικό δείκτη παραμένουν υψηλές στο 41% από την αρχή του έτους. Απόκλιση που αφήνει ανοιχτό το περιθώριο περαιτέρω υπεραπόδοσης του κλάδου, με ορίζοντα το triple witching της Παρασκευής.

Σε Alpha Bank, Εθνική, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα (προηγείται φυσικά η Τέρνα Ενεργειακή), ακολουθεί ο ΟΤΕ και έπονται Eurobank, Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, Cenergy, Coca Cola/HBC κ.α.

Στην περιοχή των 1.910 ο FTSE25, με τις τραπεζικές στη θέση του οδηγού αλλά και με 8 blue chips με μεταβολή μεγαλύτερη του 2%.

Στο 4,1/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 91 μετοχές στο «πράσινο».

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν: Cenergy, Avax, MIG, Ικτίνος, Attica Bank, Πλαστικά Θράκης (με νέο υψηλό στα 3,815), Quest, Autohellas.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v