Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Contrarian κίνηση με οδηγό τις τράπεζες

Επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη προς τις 780 από τα χαμηλά των 759 μονάδων, παρά τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Θετικό γύρισμα για τις τραπεζικές μετοχές, με Alpha - Eurobank και αρκετά blue chips να ακολουθούν.

Χρηματιστήριο: Contrarian κίνηση με οδηγό τις τράπεζες

Επαναφορά των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και futures στη Wall Street παραμένουν στο «κόκκινο».

Από τα χαμηλά ημέρας των 759,18 στις 785,25 μονάδες, νωρίτερα, για τον Γενικό Δείκτη, με την ανατροπή να εξελίσσεται με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο. Με οδηγό την Alpha Bank, που πρώτη γύρισε σε θετικό έδαφος -πριν 30'- και την Εθνική να ακολουθεί.

Από τις 455,57 στις 505,07 ο Δείκτης Τραπεζών, καθώς ήταν ο κλάδος-κλειδί για αυτή τη διαφαινόμενη bear trap, με ενδεχόμενο εγκλωβισμό όσων short έσπευσαν να προεξοφλήσουν διόρθωση μεγαλύτερη και των 750 μονάδων.

Τις τραπεζικές ακολούθησαν και αρκετά blue chips, πέραν των σηματωρών Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, που ακολουθούσαν contrarian κίνηση σε όλη τη διάρκεια της διόρθωσης. Συγκεκριμένα, από τα μέσα και μετά της χθεσινής συνεδρίασης και στη συνέχεια, σήμερα, στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης.

Ζητούμενο το «κλείσιμο» εβδομάδας πάνω από τις 750-760 μονάδες, όπως είχαμε θεωρήσει από χθες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η ανοδική φορά 30-45 ημερών.

Στις 779 μονάδες πριν λίγο ο ΓΔ, με τζίρο 67 εκατ. (στις 15:35) αλλά ακόμη έχουμε δρόμο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v