Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Διστακτικές κινήσεις από τους εγχώριους επενδυτές, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται οριακά πάνω από τις 610 μονάδες. Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, πιο «δυνατή» η Alpha. Κέρδη για Coca Cola, ράλι ως 28,5% για Τεχνική Ολυμπιακή.

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Συντηρείται αλλά με ηπιότερο ρυθμό η αντίδραση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε ανοδικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures στη Wall Street.

Και στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους long να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει, με την Alpha Bank να καταγράφει την ισχυρότερη αντίδραση.

Στις 610 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.493 ο FTSE25, στις 370 ο Δείκτης Τραπεζών.

Ωστόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση για τον FTMidCap με 2% στις 833 μονάδες. Κυρίως λόγω του limit up της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής. Στο 1,825 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές και εν μέσω έντονης φημολογίας από το μέτωπο των επαφών με την πλευρά Σαββίδη. Πρόσφατα ο ΧΑΜαιλέων είχε αναφερθεί στις επαφές Στέγγου - Σαββίδη, με χρηματιστηριακούς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι η πλευρά του επιχειρηματία έχει επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά (λίγο πάνω από τα 200 εκατ.), αναλαμβάνοντας και το άνοιγμα Στέγγου προς το Fortress.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της Τεχνικής Ολυμπιακής ήταν μεταξύ αυτών που συζητούνται περισσότερο αυτή την ώρα και κατά κάποιο τρόπο αναζωπυρώνουν την κινητικότητα στη μεσαία κατηγορία.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ωστόσο είναι η Coca Cola, που με 3,05% στα 22,80 ευρώ κάνει τη διαφορά για τον δείκτη. Απόρροια του arbitrage, που την ευνοεί σε σχέση με τη CC/HBC στο Λονδίνο, παράμετρος που είχε αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Από τις τραπεζικές, για την Αlpha Βank καταγράφεται η μεγαλύτερη άνοδος, με αυξημένες συναλλαγές και ένα πακέτο να περνά στα πρώτα 10' της συνεδρίασης.

Στο 0,7362 η μετοχή, στο 1,29 η Εθνική, στο 0,402 η Eurobank και στο 1,37 η Πειραιώς.

Από τις μετοχές του δείκτη, εκτός από την Coca Cola, σημαντική είναι η αντίδραση για τίτλους των AEGEAN, στα 5,18 (4,46%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 0,8405 (4,05%), Viohalco στα 2,02 (3,70%), ΕΧΑΕ στα 3,465 (2,05%), Fourlis στα 3,24 (1,54%).

Στις 53/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση πέραν της Τεχνικής Ολυμπιακής ξεχωρίζουν ΙντραΚάτ, Κέκροψ, Cenergy, Attica Bank κ.α.

Στα 7,7 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:20.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v