Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 620 μονάδες, με άνοδο άνω του 2% ο Γενικός Δείκτης. Υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να υπερβαίνει τις 380 μονάδες. Υπερισχύουν οι long στην πλειονότητα των blue chips.

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας την κίνηση της Wall Street και των ασιατικών.

Με ανοδικό κενό από τις 610 και σε χρόνο dt πάνω από τις 635 ο Γενικός Δείκτης.

Με υπεραπόδοση των τραπεζικών και άνετη υπέρβαση των 380 για τον ΔΤΡ. Με 3,52% στις 1.532 ο FTSE25, καθώς στην πλειονότητα των blue chips υπερισχύουν οι long. 

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ, συμφωνία στην αγορά πετρελαίου ωθούν σταδιακά υψηλότερα τις αγορές. Από Φρανκφούρτη μέχρι Παρίσι και Μαδρίτη, Μιλάνο. Με τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη να «δείχνουν» συνέχιση της αντίδρασης και τις τιμές του πετρελαίου να ανακάμπτουν. Ενδεικτικό το 5,02% του WTI στα 26,47$. Στις 43,35 μονάδες, νωρίτερα, ο VIX/CBOE.

Στα καθ' ημάς, στα υπόψη η άρνηση των εταίρων στο αίτημα της Αθήνας για παράταση στο καθεστώς πρώτης κατοικίας, πέραν της 30ής Απριλίου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ελενας Λάσκαρη. Οπως επίσης η μεθοδική προετοιμασία της χώρας να ξαναβγεί στις αγορές σε στιγμή που εκείνη θα επιλέξει στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου. Οπως σημειώναμε χθες, ακροθιγώς στον Εκηβόλο, η Αθήνα έχει την πολυτέλεια επιλογής και του χρόνου και των προϋποθέσεων, καθότι δεν έχει άμεση ανάγκη για κεφάλαια. Ωστόσο εάν «τραβούσε» από τις αγορές ένα ποσό των 2 με 2,5 δισ. θα μπορούσε να καλύψει άμεσες ανάγκες. Ετσι θα είχε την ευχέρεια να πάει ακόμη πιο πίσω την άντληση ενός μικρού μέρους από τα 15 δισ. (που είναι προς διάθεση) από το «μαξιλάρι ρευστότητας» των 37 δισ.

Στο 1,804% το 10ετές, χαμηλότερα σε σχέση με χθες και σχεδόν 200 μ.β. κάτω από τα προ δύο εβδομάδων επίπεδα.

Στον τραπεζικό κλάδο στραμμένη η προσοχή αλλά και σε blue chips, όπως και μετοχές-σηματωρούς του δείκτη και του FTMidCap, με το «άνοιγμα» της συνεδρίασης να γίνεται με μικρό ανοδικό κενό, από τις 610,69 και μέσα σε 5' να συνεχίζει υψηλότερα προς τις 625 μονάδες.

Με υπεραπόδοση του ΔΤΡ, με 5,51% στις 385, περνώντας, δηλαδή, με τη... μία το όριο των 380 μονάδων, που είχαμε αναφέρει στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Με 3,38% στις 1.532 μονάδες ο FTSE25, και τον τζίρο στα 3,5 εκατ. λίγο πριν τις 10:40.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v