Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Το ανοδικό σερί και οι παγίδες

Με θετική «αύρα» από την άνοδο στις διεθνείς αγορές η τελευταία συνεδρίαση σε μια ακόμη θυελλώδη εβδομάδα στο ΧΑ. Μετά το... τετραήμερο η αντίδραση στις όποιες αποφάσεις του Eurogroup. Η τεχνική εικόνα και οι μετοχές που ξεχωρίζουν.

Χρηματιστήριο: Το ανοδικό σερί και οι παγίδες

D-Day, σήμερα, και τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος. Ακόμη μίας θυελλώδους, όπως εξελίσσεται η κατάσταση στα διάφορα "μέτωπα", με εμφανή την διάθεση των αγορών να προεξοφλήσουν μία στοιχειώδη, έστω, βελτίωση για τα του Covid-19 και μίας προσδοκίας, πως η Ευρώπη, θα βρει, εν τέλει έναν τρόπο για να συνεχίσει παρακάτω.

Ανοδικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τον DAX στις 10.475 (1,45%), τον ΜΙΒ στις 17.682 (1,85%) σε συνέχεια της αντίδρασης σε Νέα Υόρκη και νωρίτερα στις ασιατικές αγορές. Με έντονο "άρωμα" προεξόφλησης.

Εύλογα το σημερινό Eurogroup μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με τις αγορές να έχουν "τρέξει" ένα μικρό ανοδικό σερί, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των αποτιμήσεων.

Μένει να φανεί, ποια θα είναι η αποτίμηση της όποιας έκβασης της τηλεδιάσκεψης και η αντίδραση τους, μετά τις αργίες του Πάσχα. Βραχύς πλην όμως μεστός ο χρόνος, από σήμερα μέχρι το πρωί της Τρίτης με ένα μέρος των traders να επιχειρεί ένα δεύτερο πέρασμα από το "ταμείο" (ένα πρώτο έγινε σε περιορισμένη έκταση εχθές) και ένα άλλο να στοιχηματίζει είτε long είτε short σε μετοχές, ομόλογα κ.λ.π προιόντα.

Ισχυρή άνοδος εχθές βράδυ στην Wall Street, όπου εξελίσσεται ένα θεαματικό ράλι επαναφοράς με τον S&P500 στις 2.750 μονάδες.

Στον ρυθμό των διεθνών αγορών και το ΧΑ, με σημαντικές απόδόσεις για δείκτες και μετοχές (όλων των κατηγοριών) και με τον Γενικό Δείκτη στις 609,09 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.482,02 και τον ΔΤΡ στις 365,79 μονάδες. Απόλυτα τεχνική η μέχρι τώρα εξέλιξη της αντίδρασης έχει επιτευχθεί/επιβεβαιωθεί για τους πρώτους δύο δείκτες, μένει να πληρωθεί (ή όχι) με την προσέγγιση και ει δυνατόν υπέρβαση των 380 μονάδων για τον τραπεζικό.

Με θετικό πρόσημο και εχθές Eurobank, ETE, Alpha Bank και Πειραιώς ωστόσο υπεραπόδωση κατέγραψαν blue chips και μετοχές που είχαν σημαντικές απώλειες τον Μάρτιο. Ξεχώρισαν Ελλάκτωρ με limit up στα 0,75 ευρώ αλλά και Viohalco, στα 1,968 , Motor Oil στα 14,34 κ.α .

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v