Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ, την ώρα που στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι πωλήσεις και οι πιέσεις ελέγχονται, με τη διόρθωση να μη θέτει σε αμφισβήτηση σημαντικές στηρίξεις.
Αλλωστε τόσο η Νέα Υόρκη όσο η Φρανκφούρτη κ.α. έρχονται μετά από μία εβδομάδα διαδοχικών ιστορικά υψηλών η πρώτη, από υψηλά τετραετίας η δεύτερη, γεγονός που δικαιολογεί τις ήπιες ρευστοποιήσεις-κλείδωμα βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.
Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, το ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει... κολλημένο στον... βάλτο των 850-880 μονάδων, σαν όμηρος μίας διαδικασίας συσσώρευσης που έχει ξεπεράσει τους 3 μήνες και ακόμη και τώρα δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν είναι εφικτό το ενδεχόμενο της πειστικής υπέρβασης των 880-890 ή επίκειται συνέχιση της διόρθωσης και δοκιμασία των σημαντικών 850 μονάδων.
Ωστόσο, το αρνητικό... ξεκίνημα μηνός Νοεμβρίου, με μόλις 1 συνεδρίαση με θετικό πρόσημο σε σύνολο 7 -συμπεριλαμβανόμενης της σημερινής, καθώς δύσκολα θα διορθωθεί το αρνητικό σκηνικό. Κάτι που εστιάζεται και ξεκινάει από τις σημαντικές απώλειες του τραπεζικού κλάδου, παρασύροντας την πλειονότητα των blue chips και των μετοχών-σηματωρών σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Χαμηλότερα των 860 στις 855 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, απόρροια των συνεχιζόμενων πωλήσεων στις τραπεζικές μετοχές, καθώς η αβεβαιότητα και στο... μέτωπο του Ηρακλή και της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται όσον αφορά στη λειτουργία του σχήματος -project- του ΤΧΣ.
Διόρθωση σχεδόν 2% για τον τραπεζικό κλάδο, με το 48% του τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος από την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου επιδρά σαν... βαρίδι στο ευρύ μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Σταθερές οι πωλήσεις στις τραπεζικές, με τον Δ.ΤΡ. να κλίνει επικίνδυνα προς τις 810 μονάδες.
Ειδικότερα και οι 4 τραπεζικές μετοχές διαμορφώνονται χαμηλότερα, με την Εθνική στα 2,715 ευρώ, την Alpha Bank στο 1,742, τη Eurobank στο 0,873 και στα 2,87 την Πειραιώς. Μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της Eurobank, ισχυρότερες πιέσεις-απώλειες για τη μετοχή της Πειραιώς.
Με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες για τις 17 από τις 21 μη τραπεζικές, με αγοραστές σε Cenergy, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Sarantis.
Στις 24 οι ανοδικές μετοχές έναντι 77 με απώλειες και 86 χωρίς μεταβολή. Με απώλειες 30% παραμένει ο τίτλος της MLS.
Στα 17,8 εκατ. ο τζίρος, λίγο μετά τις 14:15, αισθητά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της τελευταίας εβδομάδας.