Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Αψιμαχίες» πριν τις 690 μονάδες

Με το κρίσιμο τεχνικό όριο αναμετράται το Χρηματιστήριο. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ με άνοδο άνω του 8%. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, συνεχίζουν ανοδικά Πειραιώς, Eurobank. Τα σινιάλα από τα ομόλογα και τα σενάρια για τη συνέχεια.

ΧΑ: «Αψιμαχίες» πριν τις 690 μονάδες

Χωρίς ουσιαστική αλλαγή από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο, κινείται η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, ενώ παραμένει έκδηλη η επιφυλακτικότητα στις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Πιο συγκεκριμένα και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να αναμετράται με το τεχνικό όριο των 690 μονάδων, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 19,2 εκατ. ευρώ.

Υπέρ της ψυχολογίας των αγοραστών, είναι τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, όπου παρατηρείται νεότερη αποκλιμάκωση των αποδόσεων, με την απόδοση του 10ετους Ελληνικού Κρατικού τίτλου να μειώνεται στο 3,71% (-4 μονάδες βάσης) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σχετική αύξηση των θετικών πρωταγωνιστών, στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips.

Αντίθετα, συνεχίζεται η μείωση του ενδιαφέροντος για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης και αυτό μόνο θετική ένδειξη δεν αποτελεί, για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ η εικόνα στο ταμπλό των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών παραμένει μικτή (Alpha Bank -1,60%, Εθνική -1,79%, Eurobank +2,04%, Πειραιώς +2,72%), έχουν αυξηθεί σημαντικά τα μη Τραπεζικά blue chips που δίνουν βοήθειες στους βασικούς δείκτες και τους διατηρούν σε θετικό πρόσημο.

Έτσι, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Viohalco (+1,17%), Grivalia (+1,67%), ΔΕΗ (+8,03%), Ελλάκτωρ (+1,90%), ΟΛΠ (+1%), Motor Oil (+1,40%), Jumbo (+1,93%) και Fourlis (+1,09%).

Με οριακές απώλειες Ελ. Πετρέλαια (-0,25%), Τέρνα Ενεργειακή (-0,30%) και Μυτιληναίος (-0,79%) και όλα δείχνουν ότι τόσο το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, όσο και το τεχνικά ζητούμενο, που είναι η υπερπήδηση των 690 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, θα παιχτούν μέχρι τέλους.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σε ένα εύρος λίγο μικρότερο των έξι μονάδων, με, μέχρι στιγμής, χαμηλό τις 685,48 (-0,19%) και υψηλό τις 691,41 μονάδες (+0,68%), ενώ παραμένει ζητούμενο η αύξηση του αριθμούν των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται πιο ενεργή συμμετοχή από τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται διαθέσεις διάχυσης του ενδιαφέροντος.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v