Προσπάθεια να σπάσει το πτωτικό σερί, με επιτυχές μέχρι πριν λίγο αποτέλεσμα, καθώς ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν κατά 0,30% υψηλότερα, στις 737 μονάδες.
Στην αλλαγή του προσήμου, από αρνητικό σε θετικό, συνέβαλαν το ανοδικό «γύρισμα» των τραπεζών, με τον ΔΤΡ από τις 728 να ενισχύεται περί τις 10 μονάδες, με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν τα ηνία σε Εθνική και Alpha Bank, αλλά και η αλλαγή τάσης για συγκεκριμένα blue chips και μετοχές σηματωρούς.
Συναλλαγές και τζίρος στα μέτρια επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, με το 59% να αλλάζει χέρια στον τραπεζικό κλάδο και το υπόλοιπο να επικεντρώνεται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Motor Oil, Viohalco, Μυτιληναίο κ.α.
Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή σε Μαδρίτη/Βαρκελώνη και Φρανκφούρτη, με τις αγορές να περιμένουν τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σε ρυθμούς αξιολόγησης ούτως ή άλλως το ελληνικό χρηματιστήριο, εν μέσω αβεβαιότητας για τις τράπεζες και προσεκτική μικρή μείωση θέσεων στα blue chips μέσω κυκλικών πωλήσεων (rotation) για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
Στις 1.945 μονάδες ο FTSE25, με περισσότερες πλέον μετοχές σε θετικό έδαφος απ' ό,τι στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, επίσης με ικανοποιητική ροή συναλλαγών, εναρμονισμό πωλητών - αγοραστών και σταδιακή συνολικότερη βελτίωση της εικόνας στο ταμπλό.
Ενδεικτικό το ότι στις 16:05, από τις 26 μετοχές του δείκτη με αρνητικό πρόσημο ήταν μόνον οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ, Coca Cola και Eurobank από τις τράπεζες, ενώ σταθερή ήταν η Πειραιώς.
Με αγοραστές (και ικανοποιητικό τζίρο) από τον FTSE25 οι τίτλοι των Μυτιληναίου (8,39 ευρώ), ΤΙΤΑΝ (20,93), ΕΧΑΕ (4,67), Αεροπορία Αιγαίου (7,95 ), Motor Oil (19,44).
Kαι από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση οι μετοχές των Ιντρακόμ (0,532), Πλαίσιο (3,67), Intralot (1,07), J&P ΑΒΑΞ (0,632 ευρώ).
Στις 50/58 η σχέση ανοδικών/καθοδικών, στα 21,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος, στις 16:05.