Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Iσορροπεί στη ζώνη των 700

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με τον τζίρο να κινείται σε μέτρια επίπεδα. Στο +4% η μετοχή της ΔΕΗ. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Fourlis. Aπώλειες για ΟΤΕ, Coca Cola. Μέτριος ο τζίρος.

ΧΑ: Iσορροπεί στη ζώνη των 700

Συνεδρίαση συντήρησης δυνάμεων με το ΧΑ να συσσωρεύει στην περιοχή των νέων υψηλών 18 μηνών. Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, εστίαση του ενδιαφέροντος στον τραπεζικό κλάδο και κινήσεις αναδιάταξης χαρτοφυλακίων με τον ΓΔ στις 707,56 μονάδες, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 866,61 μονάδες και με τον FTSE25 στις 1.889,05 μονάδες.

Από νωρίτερα στα ευρωπαικά χρηματιστήρια επικρατούν ήπιες τάσεις με μικρές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Λονδίνο.

Εξ΄αρχής αναμενόμενο, πως σήμερα, τελευταία συνεδρίαση μηνός Απριλίου οι traders θα περιορίζονταν στις απολύτως απαραίτητες ενέργειες διασφάλισης των κεκτημένων των τελευταίων ημερών αλλά ευρύτερα των όσων κερδήθηκαν αυτόν τον μήνα.

Στο 6,45% τα κέρδη για τον ΓΔ σε διάστημα μηνός, στο 14,17% για τον ΔΤΡ, στο 9,50% για τον FTSE25.

Το 52% του μέτριου- προς ώρας- τζίρου επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο με τις περισσότερες συναλλαγές στην Πειραιώς και στην Εθνική, ενώ μεγαλύτερος τζίρος έχει γίνει στην Πειραιώς και σε Alpha Bank, Eurobank.

Στα "τοπικά υψηλά" μηνός και οι 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών, με την Alpha Bank έως τα 1,92 ευρώ, την Εθνική έως τα 0,286, ενώ ακολουθούν Eurobank έως τα 0,70 και Πειραιώς έως τα 0,194 ευρώ.

Ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό σε κλάδους όπως η ενέργεια, καθώς η ΔΕΗ βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο. Ισχυρές για ακόμη μία συνεδρίαση οι τοποθετήσεις κυρίως ξένων funds αλλά και βραχυπρόθεσμου- κερδοσκοπικού χρήματος στη μετοχή της Επιχείρησης με αποτέλεσμα τα νέα υψηλά 52 μηνών καθώς νωρίτερα αντέδρασε έως τα 3,58 ευρώ.

Σημειώναμε νωρίτερα στον Εκηβόλο, μετρώντας τον FT 25, πως μπορεί ο δείκτης να συσσωρεύει αλλά επί μέρους μετοχές θα ενισχύονται περαιτέρω. Ειδικότερα για τη μετοχή της ΔΕΗ η θέση μας είναι ξεκάθαρη και καταγεγραμμένη εδώ και καιρό από την εποχή που η αποτίμηση της είχε συρρικνωθεί σε λιγότερα από 600 εκατ. ευρώ. Πλέον με τη μετοχή στα 3,58 ευρώ η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 826 εκατ. ευρώ.

Πέραν των τραπεζών και της ΔΕΗ κινητικότητα παρατηρείται σε FF Group, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αεροπορία Αιγαίου και Viohalco από τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια 12,3 εκατ. μετοχές, με τα 5,6 εκατ στην Εθνική. Ο τζίρος στα 7,6 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v