Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χαλαρά” προς τις 5.200 μονάδες

Η επαναφορά του Γενικού Δείκτη προς τις 5.200 μονάδες επιχειρείται με ήπιο ρυθμό. Εντονότερη όμως διαμορφώνεται η τάση για μετοχές από τη… δεύτερη ταχύτητα του 20άρη, του μεσαίου χώρου μέχρι και τη χαμηλότερη αποτίμηση, όπου διορατικοί παίκτες ”χτίζουν” θέσεις από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η κίνηση ορισμένων επενδυτικών κύκλων να προχωρήσουν στο ”χτίσιμο” θέσεων σε συγκεκριμένες μετοχές επαναφέρει την αγορά προς τις 5.200 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον… αποδίδεται σε διαφορετικούς βέβαια λόγους, αφορά όμως σε έναν ευρύτερο κύκλο μετοχών από την 3E, τον Μυτιληναίο, τους φορείς από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέχρι τη χαμηλότερη αποτίμηση.

Και αν στην περίπτωση της 3E μπορεί να προεξοφλείται η εξαγορά μίας μικρού μεγέθους τοπικής εταιρίας, σε Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ και Motor Oil η πρόθεση των παικτών είναι εμφανής. Για άλλους, βέβαια, λόγους που αφορούν στο ”χτίσιμο” θέσεων σε ελκυστικές, όπως θεωρούν αυτοί, τιμές.

Η μετοχή του Μυτιληναίου επαναπροσεγγίζει, έπειτα από καιρό, τα 15 ευρώ, αγοραστές επιμένουν στη ΜΕΤΚΑ, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον παρατηρείται και για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα Ελληνικά Πετρέλαια παίκτες που παρακολουθούν τον κλάδο ποντάρουν –αυτή τη χρονική στιγμή- στις επιχειρηματικές κινήσεις που ισχυροποιούν τη θέση του στην αιγυπτιακή αγορά.

Ανοδικά όμως διαμορφώνεται η φορά μετοχών σε θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, όπου και εδώ προεξοφλούνται εξελίξεις επιχειρηματικού - στρατηγικού χαρακτήρα.

Τοποθετήσεις αυτής της λογικής θεωρούνται οι αγορές μέχρι και 11,2% υψηλότερα στη Sprider που φτάνει πλέον προς τα 5,8 ευρώ (11,2%).

Η μετοχή του Χατζηιωάννου, άμεσα ευνοούμενη, κερδίζει μέχρι και 6,6% (στο 1,96 ευρώ).

Όλο και υψηλότερα δίνονται εντολές για τη μετοχή της Χ.Κ. Τεγόπουλος (όπου και εδώ φήμες και πληροφορίες επιμένουν για επιχειρηματικού χαρακτήρα κίνηση).

Γύρω στις 14:30 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 5.192 μονάδες, με συναλλαγές 130 εκατ. ευρώ (περίπου 50 αφορούν σε πακέτα), ενώ για 112 μετοχές διαμορφώνεται θετική απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v