Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Διορθώνουν χωρίς... αντίβαρο οι τράπεζες

Προς τις 585 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με... υπαίτιο τον τραπεζικό κλάδο που καταγράφει απώλειες άνω του 2%. Στην Alpha οι μεγαλύτερες πιέσεις. Ρευστοποιήσεις και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Ανοδικά η Aegean. Περιορισμένος ο τζίρος.

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος το ΧΑ, με απώλειες μεγαλύτερες απ' ό,τι στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Προς τις 585 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με... υπαίτιο τον τραπεζικό κλάδο αλλά και ευρύτερη διολίσθηση για την πλειονότητα των επιμέρους κλάδων.

Απώλειες πάνω από 1% για τον ΓΔ, κατά 2,25% χαμηλότερα ο ΔΤΡ, την ώρα που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεν επίσης πτωτικές τάσεις, πλην όμως μικρότερης έκτασης. Ενδεικτικό το ότι στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε 0,25% στις 10.640 μονάδες.

Περιορισμένες συναλλαγές και ανάλογος τζίρος, που ενισχύει την εκτίμηση πως πωλητές και αγοραστές ενεργούν προσεκτικά, προκειμένου να μην ακυρωθεί η βραχυπρόθεσμη/μηνιαία ανοδική τάση.

Στο εύρος των 585-580 μονάδων έχει διαμορφωθεί περιοχή στηρίξεων για τον ΓΔ, αλλά με τον ΔΤΡ να ξεπερνά σε απώλειες τον μέσο όρο της αγοράς θα πρέπει να ισχυροποιηθούν άλλες δεικτοβαρείς δυνάμεις -κάτι που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση-, συνεκτιμώντας τον μέχρι τώρα τζίρο (σε σχέση με χθες).

Πράγματι οι μέχρι τώρα συναλλαγές-τζίρος παραπέμπουν σε μία ελεγχόμενη διόρθωση, την ώρα που ο επικεφαλής του Eurogroup κάνει λόγο για ετοιμότητα να τηρηθεί η συμφωνία του Μαΐου 2015 και να τεθούν στο τραπέζι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τη Δευτέρα-Τρίτη.

Με πωλητές/πιέσεις και οι 4 τραπεζικές μετοχές, καθώς ο κλάδος παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητος στις εξελίξεις.

Προς το 1,50 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, προς το 0,180 η μετοχή της Εθνικής, στο 0,148 της Πειραιώς και στο 0,521 ευρώ της Eurobank.

Το... πρόβλημα σήμερα έγκειται στο ότι -σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση- ρευστοποιήσεις γίνονται και στην 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ αλλά και στις περισσότερες από τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ σταθερή στα 19,84 ευρώ συντηρείται η Coca Cola.

Από την ομάδα των FF Group, TITAN, Jumbo, ανοδικά κινείται η μετοχή του FF Group (21,85 ευρώ), ενώ υποχωρούν Jumbo στα 12,83 και στα 20,88 του ΤΙΤΑΝα.

Μόλις 2 μετοχές με θετικό πρόσημο -εκτός από το FF Group και τα ΕΧΑΕ-, σταθερές Αεροπορία Αιγαίου, ΟΛΠ, αλλά και Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή.

Πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ ο τζίρος λίγο πριν τις 15:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v