Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητά κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Πέριξ των 585 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με «βαρίδι» την κίνηση της Coca Cola προς τα 20 ευρώ. Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές, απώλειες καταγράφουν και οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Jumbo, Folli.

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ήπιες απώλειες στη Φρανκφούρτη, με πωλήσεις ξεκίνησε το Χ.Α.

Σε κλίση οι αγορές, με τους short να έχουν ελαφρύ προβάδισμα από την αρχή της συνεδρίασης, με ενδεικτικό το -0,36% προς τις 10.655 μονάδες του DAX, την ώρα που στο ελληνικό χρηματιστήριο οι πωλητές «άνοιγαν» με μικρό πτωτικό χάσμα την ημέρα. Από τις 587,61 μονάδες και λίγο χαμηλότερα, ως συνέπεια της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών αλλά (κυρίως) της ρευστότητας που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο.

Διεύρυνση απωλειών μετά τις 10:50 και λόγω της διόρθωσης της Coca Cola προς τα 20 ευρώ, αλλά και των πωλήσεων/πιέσεων σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Κρατούν Jumbo, FF Group.

Σήμερα η μεγάλη κόντρα στη Βουλή για εκλογή ΕΣΡ, σημείωνε από νωρίς η Μαρίνα Μάνη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται το μεσημέρι με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, σύμφωνα με τον Φίλιππο Πανταζή.

Υπό αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η εξ αποστάσεως συνέχιση της διαπραγμάτευσης δανειστών - Αθηνών, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίζουν πως επείγονται για να ολοκληρωθεί σε εύλογο/έγκαιρο χρόνο η διαδικασία.

Σε χαμηλούς τόνους και βραδείς ρυθμούς τα πρώτα 20'-25' της συνεδρίασης, με τις σημαντικότερες ρευστοποιήσεις/πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί 1,23% προς τις 650 μονάδες έναντι απωλειών 0,33% του Γ.Δ., που διορθώνει προς τις 585 μονάδες και 0,65% του FTSE 25, που υποχωρεί έως τις 1.550 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά-μέτρια επίπεδα, κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδος (στα περίπου 25 εκατ. ευρώ), με το 45% στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά σημαντικό μέρος σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και Grivalia, Motor Oil, Coca Cola, Jumbo, Viohalco, ΔΕΗ και Τιτάν, Μυτιληναίο κ.ά.

Σε επτά μετοχές ο τζίρος είχε ξεπεράσει το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ, σε δύο από αυτές -ΟΤΕ και Alpha Bank- είχε υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ. Πρώτη στη σχετική κατάταξη η μετοχή του Οργανισμού, με πωλήσεις από τα 8,33 έως τα 8,25 ευρώ, με την εκκρεμότητα του χρόνου απόκτησης του 5% από την Deutsche Telekom να δίνει ελαφρύ πλεονέκτημα στους short παίκτες.

Τον ΟΤΕ ακολουθεί (από τις μη τραπεζικές μετοχές) ο ΟΠΑΠ, επίσης με πωλήσεις από τα 7,89 έως τα 7,80 ευρώ. Με πωλήσεις/πιέσεις οι δύο από τις δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά και με τη ΔΕΗ λίγο χαμηλότερα (στα 2,96 ευρώ), ο FTSE 25 δεν έχει και πολλές (υπο)στηρίξεις για να κρατηθεί πάνω από τις 1.550 μονάδες. Συνέπεια και του «γυρίσματος» της δεικτοβαρούς Coca Cola με -1,82% στα 20 ευρώ, ο δείκτης διορθώνει προς τις 1.545 μονάδες. Λίγο πριν τις 11:00 είχαν διευρυνθεί οι απώλειες για τον Γ.Δ. κατά 0,62%, στις 585 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών στα 4,5 εκατ. ευρώ, με 4,5 εκατ. μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v