Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Διατηρείται το ανοδικό momentum

Εναλλαγές θέσεων στα υψηλά τριμήνου, πάνω από τις 600 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Η προσοχή στους «χρησμούς» του Eurogroup. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, κέρδη για Alpha, Εθνική. Κέρδη για Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα «μεσαία».

Σταθερά πάνω από τις 600 μονάδες, μετά τις 11.45΄ και με συγκρατημένα αισιόδοξους τους traders συνεχίζεται η συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει έως τις παρυφές των 605 μονάδων.

Συνεχείς οι αυξομειώσεις, καθώς πωλητές- αγοραστές εναλλάσσονται στο ταμπλό στην προσπάθεια των μεν να κατοχυρώσουν μέρος των θέσεων τους σε όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές των δε να τις αποκτήσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερες. Πάντως όλες οι μεταβολές στην διακύμανση του ΓΔ γίνονται- μετά τις 11.45΄ πάνω από τις 598 μονάδες, που θεωρούνται σημείο αναφοράς.

Για αλλαγή θέσεων στα υψηλά τριών και...μηνών, κάνουν λόγο χρηματιστηριακοί παράγοντες εν αναμονή του σημερινού Eurogroup και του αν θα διαφανεί ως εφικτή μία συμφωνία σε ένα έκτακτο την επόμενη εβδομάδα. Επικρατέστερο σενάριο- μέχρι τώρα- τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται χρηματιστηριακά, ικανό για να συντηρήσει το ανοδικό momentum της εβδομάδας.

Μέχρι τώρα οι βραχυπρόθεσμοι κινούνται προσεκτικά αποφεύγοντας στην αρχή της συνεδρίασης να "τραβήξουν" την αγορά, προχωρώντας στη συνέχεια στην επιβεβαίωση της στήριξης των 595 μονάδων- χαμηλό σημείο, απ΄ όπου ενεργοποιήθηκαν σταδιακά εντολές αγοράς- και εδώ και λίγη ώρα εντείνοντας τις ενέργειες τους. Θα έλεγε κάποιος, πως η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε ψύχραιμο χειρισμό επαγγελματιών του χώρου, που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την διαφύλαξη του momentum και μέσω των ενδοσυνεδριακών διορθώσεων στην προσέλκυση και άλλων traders και κεφαλαίων.

Τεχνικά η κίνηση και των τριών βασικών δεικτών εκτυλίσσεται απόλυτα συγχρονισμένα καλύπτοντας πλήρως- μέχρι τώρα- τη "μέτρηση" που οδηγεί στην υπέρβαση των πρώτων αντιστάσεων. Σταδιακή ενίσχυση των συναλλαγών, με ενδιαφέρον κυρίως από τη πλευρά των αγοραστών μετά τις 13.30-13.40΄ με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο αλλά και καταμερισμό σε μετοχές-σηματωρούς και blue chips. Αποτέλεσμα αυτών η προσέγγιση των 605 μονάδων για τον ΓΔ, των 170 για τον FT25 και των 51 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών.

Επικέντρωση του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος στον τραπεζικό κλάδο, όπου το 78% του συνολικού τζίρου αλλά και με συναλλακτικότητα σε μετοχές των ΟΤΕ,ΜΟΗ,ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Coca Cola, MIG, Jumbo, Grivalia, FF Group, Μυτιληναίο, ΕΛ,ΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΑΘ, ΜΕΤΚΑ κ.α.

Μεικτές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο με Πειραιώς και Eurobank χαμηλότερα και με αγοραστές κυρίως στην Alpha Bank και δευτερευόντως στην Εθνική.

Πτωτικά ΟΤΕ,ΟΠΑΠ ανοδικά η ΔΕΗ με καλύτερη βραχυπρόθεσμη διαγραμματική απεικόνιση και στόχο την υπέρβαση των 3,20 ευρώ.

Επιθετικά στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έως τα 1,36 όλο και κοντύτερα στην τιμή των 1,38 ευρώ, πάνω από τα 3,80 ο Μυτιληναίος, υψηλότερα των 7 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Από τον δείκτη FT Mid Cap ξεχωρίζουν κυρίως η MIG με 5,16% αλλά ενισχύονται και οι ΕΥΑΘ με 0,65%, Φουρλής με 3,25%, ΥΓΕΙΑ με 1,25%, Σωληνουργεία με 3,31%, Ιντρακόμ με 3,03%, με 0,75% η μετοχή της Attica Bank.

Στις 14.00 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 72 εκατ. ευρώ, αξίας σχεδόν 50 εκατ. ευρώ.

Σε διόρθωση τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με ενδεικτικό το μείον 0,28% του DAX στις 10.405 μονάδες. Σε εύρος διακύμανσης 10.324- 10.422 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v