Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές με αφορμή τις εξελίξεις από τη διαπραγμάτευση και ωθούν το ΓΔ προς τις 590 μονάδες. Κέρδη υψηλότερα του 4% για Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική. Με θετικό πρόσημο ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Πτώση για Coca Cola, Eλλάκτωρ.

Σχεδόν...λευκός καπνός από την διαπραγμάτευση, άμεση επαναφορά του ΧΑ πάνω από τις 585 μονάδες.

Τα νεότερα από το Hilton διαδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά γραφεία, με τη αγορά να περιμένει τώρα την αποσαφήνιση της εικόνας συμφωνίας που μεταδίδουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σε πολύ σύντομο χρόνο επιταχύνθηκε η ροή συναλλαγών/πράξεων, οι πωλητές/short έδωσαν τη θέση τους στους αγοραστές/long με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί και τις 585 μονάδες, ξεπερνώντας πρακτικά το "υψηλό τριμήνου" της χθεσινής συνεδρίασης.

Κλάδος, που κατ΄αρχήν επηρεάστηκε ανάλογα ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ να επανέρχεται πάνω από τις 45/46 μονάδες και με οδηγό την Alpha Bank να ενισχύεται πάνω από 4%, θυμίζοντας πως από το προηγούμενο σχόλιο η μετοχή της Alpha Bank ήταν αυτή που μόνη από τις συστημικές είχε δώσει σήμα long, με ανοδικό "γύρισμα" και ενόσω οι άλλες τρεις μετοχές πιέζονταν υπό το βάρος ρευστοποιήσεων.

Πλέον, όπως σημείωνε χρηματιστηριακός παράγων- και με την προυπόθεση, πως η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι όπως διαδίδεται- αποκτά ενδιαφέρον και σημασία το αυριανό Eurogroup.

Σε μία τέτοια θετική ανατροπή εκτιμάται, πως ο επιταχυνόμενος ρυθμός πράξεων θα έχει συνέχεια σήμερα, μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η αυριανή συνεδρίαση θα μπορούσε- υπό προυποθέσεις- να έχει πρόσθετο ενδιαφέρον.

Στις 587 μονάδες ο ΓΔ πριν λίγο, με τον ΔΤΡ προς τις 47 μονάδες και με τον FT25 κατά 0,95% υψηλότερα πάνω από την περιοχή των 160 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών αυξημένη, μετά τις 16.10΄-16.20΄ με το 68% να ανεβαίνει στις τράπεζες όπου και το μεγαλύτερο μέρος του βραχυπρόθεσμου πονταρίσματος.

Ενδεικτικό το ότι λίγο μετά τις 16.30΄ είχαν αλλάξει χέρια 60 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές του FT25 στο κόκκινο περιορίζονταν μόλις 6 από την ακριβώς αντίθετη εικόνα, που είχε διαμορφωθεί στην ακριβώς προηγούμενη αναφορά του Euro2day.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v