Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο

Νευρικότητα στο ΧΑ με το Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 820 μονάδων. Στο -11% η Viohalco. Πτώση υψηλότερη του 2% για ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Ελλάκτωρ. Υπεραποδίδει η Πειραιώς. Κέρδη καταγράφουν Coca Cola, Alpha, Εurobank ΟΤΕ. Αυξημένος ο τζίρος.

Ήπιες διακυμάνσεις στο Χ.Α., μετά τη νέα υποχώρηση της αγοράς καθώς ενεργοποιήθηκαν εντολές (υπο)στήριξης με αιχμή τη δεικτοβαρή Coca Cola.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο Γ.Δ. μέχρι τις 15.40, καθώς μετά τη διατύπωση της Κομισιόν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για συμφωνία εντάθηκαν σταδιακά οι ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές του ft25.

Η απουσία κινήτρου για άμεση συνέχιση της αντίδρασης προς τις 850 μονάδες σε συνδυασμό με τις υψηλές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις είχε ως συνέπεια την υπερίσχυση των πωλητών και την ταυτόχρονη οπισθοχώρηση των αγοραστών λίγο χαμηλότερα. Μετά τις 16.20 ο Γ.Δ. γύρισε οριακά ανοδικά.

Στα προ ολίγου χαμηλά απορροφήθηκε εκ νέου η προσφορά, μαζεύτηκαν οι απώλειες στη μετοχή της ΕΤΕ και με την...συνδρομή της αντίδρασης της CC/HBC (στα 19,32 ευρώ)

Στο μείον ο Τραπεζικός Δείκτης κυρίως λόγω των ρευστοποιήσεων/πιέσεων στη μετοχή της Εθνικής, καθώς σε Πειραιώς, Eurobank οι αγοραστές εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ σε θετικό έδαφος πέρασε και η Alpha Bank μετά τις 15.40' .

Στα 69 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών- συγκριτικά ικανοποιητική με δεδομένη την αργία στο χρηματιστήριο του Λονδίνου- από τα οποία το 62% έχει αλλάξει χέρια στις τράπεζες.

Υψηλότερες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής με σταθερή προσφορά, μετά την αδυναμία υπέρβασης του 1,26 ευρώ (στο 1,28 ευρώ η σημαντική βραχυπρόθεσμη αντίσταση) με δεύτερη την Πειραιώς, ενώ ακολουθούν Eurobank και Alpha Bank.

Αυξημένες συναλλαγές και στη μετοχή του ΟΤΕ (με 6 μεγάλα πακέτα στα 8,15 και 8,16 ευρώ) που κυμαίνεται στο εύρος των 8,01-8,25 ευρώ. Εμφανής τις τελευταίες ημέρες ο σχηματισμός αναστροφής για τη μετοχή του Οργανισμού, που υπό προϋποθέσεις (στο θετικό σενάριο) μπορεί να οδηγήσει σε επαναπροσέγγιση των 8,48 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 14/4).

Στα 7,95-8,21 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, που υπερέβη τον στόχο των 8,20 για να υποχωρήσει και πάλι προς τα 8,15 ευρώ.

Ρευστοποιήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ που με χαμηλό ημέρας τα 5,68 ευρώ θα πρέπει να κρατηθεί σε κλείσιμο πάνω από τα 5,70-5,72 ευρώ.

Στα 4,20-4,40 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη συμφωνία Δημοσίου - ομίλου Λάτση να κλείνει τον Στ. Τσοτσορό για τη θέση του προέδρου και του CEO στον Γρ. Τσεργιούλη.

Διατηρούνται τα κέρδη για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, που κινείται στο εύρος των 5,01-5,30 ευρώ δημιουργώντας "μαξιλάρι" εν όψει της αυριανής αποκοπής (0,20 ευρώ/μτχ.).

Στα 13,60-14,10 ευρώ η διακύμανση για τη μετοχή του ΟΛΠ, με τον Φώτη Κόλλια να αναφέρεται στα νεότερα από το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Εξελίξεις, που εκτός από τον ΟΛΠ (και σε εύθετο χρόνο τον ΟΛΘ) αφορούν πιο άμεσα και τη Lmda Development (λόγω Ελληνικού).

Στα 3,38-3,50 ευρώ η μετοχή της Lamda Development που με ορίζοντα την είσοδό της στον ft25 ( τέλος Μαΐου) συνεχίζει να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια.

Τεχνικά ζητούμενο θεωρείται κλείσιμο του Γενικού Δείκτη έστω και οριακά πάνω από τις 818 μονάδες, που θεωρούνται σημείο αναφοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v