Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εναλλαγή προσήμων με υψηλό τζίρο

Αλλαγή σκηνικού στο χρηματιστήριο με τον ΓΔ σε οριακά αρνητικό έδαφος και τον FTSE 25 στα επίπεδα των 415 μονάδων. Ανω του 80% των συναλλαγών σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ. Πτώση καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΕΛΠΕ.

Ανατροπές στο Χ.Α. εν μέσω εξελίξεων στις τράπεζες. Σε αρνητικό έδαφος γύρισε λίγο μετά τις 12.30 ο Γενικός Δείκτης, καθώς ενεργοποιούνταν εντολή πώλησης σε μετοχές του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ.

Μέχρι τις 414,50 μονάδες υποχώρησε ο FTSE 25 προτού αντιδράσει εκ νέου, καθώς Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους.

Οι εξελίξεις έρχονται αυτήν τη φορά από το μέτωπο της Eurobank, συνέχεια όσων δρομολογήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Alpha Bank και κατά γενική εκτίμηση θα έχουν συνέχεια στον κλάδο.

Σε αυτήν τη συγκυρία, η Goldman Sachs ξεκινά εκ νέου την κάλυψη των Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank με σημερινή έκθεσή της. Το 1,75 ευρώ τίθεται ως στόχος για την Πειραιώς, το 0,80 ευρώ για την Alpha Bank και το 0,40 ευρώ για τη Eurobank.

Ωστόσο, μετά τις 12.35 οι πωλήσεις επεκτάθηκαν στην πλειονότητα των μετοχών του 25άρη, πιέζοντας έως και 2,51% χαμηλότερα μετοχές του. Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν από τις 13.00 μόνον οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ κινούνται ανοδικά, ενώ 21 τίτλοι υποχωρούσαν.

Στα 6,73 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 2,11 ευρώ της Intralot, στα 3,98 ευρώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η αξία των συναλλαγών πλησίαζε τα 160 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 82% είχε αλλάξει χέρια στις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, με 70,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής.

Ανατροπή και στη σχέση ανοδικών προς καθοδικές, καθώς 41 μετοχές ενισχύονται και 63 τίτλοι υποχωρούν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v