Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τη... χασούρα ο Γενικός Δείκτης

Μηδενίζει τις απώλειες ο Γενικός Δείκτης στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης. Σε χαμηλά επίπεδα ο όγκος συναλλαγών. Σε Τιταν, Eurobank Properties, Ελλάκτωρ οι μεγαλύτερες πιέσεις στον FT 25.

Συνεδρίαση αναμονής με μετριότατο τζίρο και διατήρηση βασικών δεικτών και μετοχών σχετικά κοντά στα τελευταία υψηλά τους. Ενδεικτικές οι χαμηλές συναλλαγές καθώς κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες συνεχίζουν να κατοχυρώνουν μικρό μέρος των θέσεών τους.

Λίγο χαμηλότερα ενεργοποιούνται λίγες εντολές αγοράς και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή «ξένων χεριών» μέχρι πριν από λίγο. 

Στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης οι απώλειες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη περιορίστηκαν και το πρόσημο «έπαιζε».

Θυμίζουμε πως για τον Τραπεζικό Δείκτη σημείο αναφοράς και ισχυρή αντίσταση είναι οι 212-215 μονάδες και για τον FT Mid η περιοχή των 1.350 μονάδων. Μέχρι τώρα η αγορά «διατηρείται» κοντά στα τελευταία υψηλά της, αναζητώντας κίνητρο και αφορμή για την επόμενη κίνησή της.

Από τις μετοχές του 25άρη, στις τράπεζες το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης. Το σημαντικό βραχυπρόθεσμα είναι πως η μετοχή της ΕΤΕ «κρατά» τα 4 ευρώ. Λίγο χαμηλότερα διαμορφώνεται η μετοχή της Alpha Bank, με αγοραστές στη μετοχή της Πειραιώς η τιμή διατηρείται πάνω από τα 2 ευρώ.

Σε Πειραιώς και Alpha Bank είναι υπό διαμόρφωση η τιμή που θα ληφθεί ως κύρια βάση για τα επίπεδα των αυξήσεων κεφαλαίου. Ο κλάδος περιμένει την κατάθεση του πλαισίου που τελικά έρχεται στη Βουλή ξεχωριστά, αυτόνομα.

Μικτές τάσεις επικρατούν για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, καθώς από τα τελευταία υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας οι πωλητές έχουν σταθερά ελαφρό προβάδισμα καθώς κατοχυρώνεται μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεων.

Σταδιακά, από την προηγούμενη αναφορά μας, έχει αλλάξει αρκετά η εικόνα για τις υπόλοιπες μετοχές του FT 25. Μόλις δύο μετοχές, των ΟΠΑΠ και MIG, κινούνται κόντρα στη διόρθωση του δείκτη και της αγοράς. Σταθερή παραμένει η μετοχή της Folli Follie Group.

Από τις 20 μετοχές του FT Mid 6-7 τίτλοι επιμένουν ανοδικά. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Attica Bank, που κάνει και τη διαφορά για τον δείκτη, και των Πλαστικών Θράκης, Intracom, MLS, ΕΒΖ, ΕΥΑΘ και Σαράντη.

Αφήνουμε τελευταία τη μετοχή του Σαράντη γιατί είναι στην κατηγορία εκείνων των τίτλων/εισηγμένων που σημειώνουν νέα υψηλά σχεδόν παράλληλα με την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων χρήσης 2013.

Λίγο πριν τις 16:00 η αξία των συναλλαγών είχε φτάσει τα 53 εκατ. ευρώ, ενώ είναι ενδεικτικό πως μετά από καιρό σε αυτό το σημείο της συνεδρίασης δεν είχε αλλάξει χέρια ούτε ένα πακέτο μετοχών, δεν είχε γίνει ούτε μία προσυμφωνημένη πράξη στο ταμπλό.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v