Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την ισχυρή άνοδο της Τετάρτης. Ξεχώρισε ο ΟΠΑΠ με άνοδο 5,5%. Πιέσεις σε ΟΤΕ, Τιτάνα, Πειραιώς. Κέρδη για ΕΧΑΕ, Alpha, Εθνική. Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση λόγω του rebalancing.

Με ήπια πτώση, στα πλαίσια του αναμενομένου, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, μετά τα χθεσινά ιδιαίτερα αξιοσημείωτα κέρδη, έστω και αν αυτά αφορούσαν τους γνωστούς τίτλους του FTSE25 και λίγους ακόμη τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εμφανής η διάθεση κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, αλλά και νευρικότητας εν όψει του αυριανού rebalancing.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, τελευταία ημέρα του μήνα, αναμένονται και οι κινήσεις προσαρμογής στις νέες σταθμίσεις των μετοχών του MSCI οι οποίες θα ισχύσουν από την Δευτέρα 3 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες σταθμίσεις για τις μετοχές που απαρτίζουν τον MSCI Greece είναι οι εξής: ΟΤΕ 20,5% (από 17,95%), ΟΠΑΠ 15,85% (από 18,01%), Τράπεζα Πειραιώς 13,53% (από 9,1%), Εθνική 8,52% (από 11,01%), ΔΕΗ 8,82% (από 9,4%), Jumbo 8,78% (από 7,9%), Τιτάν 7,7% (από 7,8%), Αlpha Bank 7,36% (από 8,25%), Folli Follie 5,14% (από 4,9%), ΕΛΠΕ 3,76% (από 5,8%).

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να σημειωθούν βραχυπρόθεσμες "αναταράξεις" και πιθανές ακραίες ημερήσιες μεταβολές στους τίτλους που εμπλέκονται στις παραπάνω κινήσεις προσαρμογής και αυτό, ως είθισται, συμβαίνει στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης και στις τελικές δημοπρασίες.

Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών έγιναν ιδιαίτερα "προσεκτικά" και χωρίς να χαλάσει η βραχυπρόθεσμη ανοδική εικόνα, αν και θα ήταν θετικότερο η σημερινή διορθωτική συνεδρίαση να είχε ακόμα χαμηλότερο τζίρο.

Από τις μετοχές του FTSE25, ασφαλώς και ξεχώρισε ο τίτλος του ΟΠΑΠ (+5,56%) που κινήθηκε κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο, "βάζοντας πλάτη" σε 25αρη και Γενικό Δείκτη. Με υψηλό ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση για τον εν λόγω τίτλο, καθώς μένει να φανεί αν η σημερινή κίνηση "πατάει" σε κάποια είδηση, ή αποσκοπούσε στην δημιουργία "ανοδικού μαξιλαριού" καθώς η στάθμιση της μετοχής του ΟΠΑΠ στον MSCI μειώνεται στο 15,85%, από 18,01%.

Μένοντας στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η σημερινή ικανοποιητική εικόνα για τον τίτλο της Μυτιληναίος, που δείχνει να βάζει τις "τεχνικές παρακαταθήκες", προκειμένου να "αναμετρηθεί" με την σημαντική αντίσταση των 7,22 ευρώ.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

--Απόστολος Μάνθος

Μετά την ισχυρή ανοδική κίνηση από τις 1115 μονάδες έως τις 1285 μονάδες, έπρεπε τεχνικά να πραγματοποιήσει μια καθοδική εκτόνωση τόσο για τους υπεραγορασμένους ταλαντωτές όσο και για τη διαγραμματική ανάλυση καθώς "κτυπούσε" στα ημερήσια chart σημαντικά σημεία αντίστασης, στις 1280 και 1285 μονάδες, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Έτσι ως όφειλε πραγματοποίησε ένα "υγιές", κατ' ελάχιστον Fibonacci, καθοδικό "retracement" έως το 0,382% (1220 μονάδες) της προαναφερθείσας ανοδικής κίνησης με ασθενή τζίρο συναλλαγών, γεγονός, όπου επανέφερε πολύ γρήγορα τους αγοραστές στο προσκήνιο εκτοξεύοντας το Γενικό Δείκτη πάνω και από τις δύο γραμμικές αντιστάσεις, στις 1279 και στις 1289 μονάδες.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η καταστρατήγηση των 1306 μονάδων, με ιδιαίτερη δυναμική και καταλύτη περαιτέρω ώθησης προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1360 μονάδων. Απευχθέα από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης, θα ήταν μια εκ νέου κωλυσιεργία πέραν των έξι συνεδριάσεων και "χλιαρή" αντιπαράθεση με το όριο των 1306 μονάδων δίχως τα απαραίτητα "καύσιμα" διαφυγής και αλλαγής του πολυαναφερόμενου μεσοπρόθεσμου επιπέδου διακύμανσης μεταξύ των 1095 και των 1300 μονάδων, καθώς θα προκαλέσει μεσοπρόθεσμα ένα εκ νέου καθοδικό κύμα μεγαλύτερης κίνησης "κρούσης" προς τις 1225 με 1200 μονάδες.

Βραχυχρόνια εκτιμάται ως βατή μία επαναξιολόγηση της περιοχής των 1280 μονάδων με "peak" καθόδου τις 1268 μονάδες, διαγραμματικό στοιχείο όπου θα δημιουργούσε ένα "πάτημα" περαιτέρω ανοδικής κίνησης.

Με τη ζώνη αντίστασης των 418 με 420 μονάδων "φλερτάρει" ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνοντας προς το παρόν αδυναμία κατοχύρωσης και κίνησης προς το επόμενο ισχυρό σημείο αντίστασης των 428 μονάδων.

Πιθανή εκ νέου είσοδος του δείκτη στο επίπεδο στήριξης των 410 με 405 μονάδων θα δημιουργούσε την υπόνοια σχηματισμού μιας βραχυχρόνιας τριπλής κορύφωσης πάνω από τις 418 μονάδες γεγονός, όπου θα προκαλούσε "ρίγη" στο υπάρχον ανοδικό σενάριο ανοδικής διαφυγής πάνω από τις 428 μονάδες και καταγραφής νέων ετήσιων υψηλών, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

--Βαγγέλης Σιούτης

Παρ΄ όλη την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα της έκθεσης της BlackRock και των διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης - τρόικας, η Αγορά πέτυχε χθες νέο υψηλότερο κλείσιμο για το τρέχον έτος και όχι μόνο, "σβήνοντας" σε μόλις δύο συνεδριάσεις τις απώλειες που δημιούργησαν οι προηγούμενες έξι και μάλιστα με αυξημένο τζίρο, δείγμα ανοδικής Αγοράς, όπως εκτιμά ο Βαγγέλης Σιούτης.

Απόλυτα φυσιολογικές οι σημερινές διαθέσεις διόρθωσης, σε συνδυασμό με την πλάγια κίνηση στους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, καθώς δεν υπήρξε κάποια είδηση από την συνάντηση Προβόπουλου - τρόικας.
Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή της επιφυλακτικότητας στις διεθνείς Αγορές, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust σημειώνει την διάσπαση του εύρους διακύμανσης των τελευταίων μηνών, σε επιμέρους τίτλους και αλλαγή επιπέδου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Παραμένει σαν επίπεδο σημαντικής αντίστασης η περιοχή των 1350 μονάδων, ενώ θα λειτουργήσει σαν στήριξη το όριο των 1260 μονάδων που είναι και το τεχνικό "gap" που άφησε η χθεσινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σιούτη, το rebalancing που αναμένεται κατά την αυριανή συνεδρίαση και θα αφορά τους 10 τίτλους του MSCI, είναι ένας επιπλέον λόγος ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα αν σημειωθούν σημαντικές ημερήσιες μεταβολές.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτή η εικόνα στο κλείσιμο των μεγάλων Ασιατικών Αγορών, όπου ξεχώρισε το +1,74% για τον Hang Seng, σε ¨κόκκινο φόντο" κινούνται τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με τον DAX να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ οριακές κινήσεις, πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, με τους επενδυτές να είναι προσηλωμένοι στην ομιλία της Janet Yellen στην Αμερικανική Γερουσία, που ξεκίνησε στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Ξεκινώντας από την Ασία και μετά την σημαντική πτώση των δαπανών ιδιωτικών κεφαλαίων στην Αυστραλία, για το τέταρτο τρίμηνο, η Citigroup αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το Α.Ε.Π της Αυστραλίας στο 0,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,6 %. Ο οίκος εκτιμά ότι η μεταποιητική δραστηριότητα αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Μεταφερόμενοι στην Ευρώπη και σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, της ΕΚΤ, πτωτική τάση καταγράφεται στις Τραπεζικές καταθέσεις σχεδόν σε όλες τις Χώρες της Περιφέρειας. Στην Ιταλία η μείωση αγγίζει το 1,4% και στην Πορτογαλία το 1,5%. Οι καταθέσεις στις Ισπανικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 0,5% και στις Ιρλανδικές κατά 0,1%.

Από την άλλη, η BNP Paribas εκτιμά ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να δούμε ένα νέο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ το επόμενο διάστημα. Χρονικά η Τράπεζα τοποθετεί την εισαγωγή του νέου πακέτου ποσοτικής χαλάρωσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ υπολογίζει το ύψος του στα 300 με 500 δισ ευρώ, με το πρόγραμμα αναμένεται να απευθύνεται σε αγορά Δημόσιων και Ιδιωτικών τίτλων χρέους.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κατά 1%. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση 1,7%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε αναπάντεχα κατά 14.000 την περασμένη εβδομάδα. Στα Ταμεία εμφανίστηκαν 348.000 νέοι άνεργοι. Οι αναλυτές περίμεναν 335.000 αιτήσεις.

Επιστροφή στο ΧΑ

Κατά 2 δισ. ευρώ (1%) μειώθηκαν οι καταθέσεις Νοικοκυριών και Επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αυξητική δυναμική του Δημοσίου χρέους "φρέναρε" με τη διπλή αναδιάρθρωσή του, δήλωσε ο κ. Χρ. Σταικούρας στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού για την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή. Τόνισε ωστόσο πως η αναδιάρθρωση, αν και φρέναρε την αυξητική δυναμική, δεν διευθέτησε οριστικά το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου χρέους. Παράλληλα ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για άντληση φθηνού δανεισμού μέσω των repos.

Εν τω μεταξύ, η Citi προβλέπει πως το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας θα εμφανίσει για το σύνολο του 2013 ύφεση 3,7%, στο 2014 θα καταγράψει ύφεση 1%, ενώ το 2015 θα υπάρξει οριακή ανάπτυξη 0,4%. Επίσης, αναμένει πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,4% του ΑΕΠ για το 2013, όπως και για το 2014 και 0,7% για το 2015, με το χρέος της γενικής Κυβέρνησης να αυξάνεται από το 176,6% του ΑΕΠ το 2013, στο 188,3% το 2014 και στο 195,3% το 2015.

Τρία πιθανά σενάρια για τις κινήσεις της Ελλάδας από το τρέχον πρόγραμμα δανεισμού περιγράφει η Nomura σε σχετική ανάλυση:

Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να δανείζεται από τον EFSF και το ΔΝΤ στο τέλος του 2014 η χρηματοδότηση των 9 δισ. ευρώ που θα λάμβανε από το ΔΝΤ την περίοδο 2015-2016 θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Εφόσον με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις επιτευχθεί μόνο το 50% του στόχου των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις (ήτοι 3,9 δισ. λιγότερα το 2014-2106) τότε οι ανάγκες της Χώρας θα ανέλθουν στα 18 δισ. έως το τέλος του 2015 και στα 23 δισ. έως το τέλος του 2016, εκτιμά η Nomura.

O διεθνής οίκος προβλέπει ότι μια πλήρης έξοδος της χώρας στις αγορές θα οδηγήσει στην μετα-παρακολούθηση του προγράμματος (post programme surveillance) από τους δανειστές.

Η παρακολούθηση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανείων του EFSF (μέση διάρκεια ωρίμανσης των δανείων στα 30 έτη).

Αν υποθέσουμε ότι η Χώρα θα βρεθεί εκτός του προγράμματος του ΔΝΤ στο τέλος του 2014 τα 9 δισ. θα πρέπει να αναζητηθούν από άλλες πηγές. Εφόσον τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις καλύψουν το 50% του στόχου η Ελλάδα θα πρέπει να αντλεί περίπου 3 δισ. ευρώ από τις Αγορές σε ετήσια βάση. Ωστόσο μετά το 2015 οι ανάγκες θα είναι μηδενικές, προβλέπει η Nomura. Όπως τονίζει ο διεθνής οίκος η προληπτική χρηματοδότηση πρέπει να θεωρείται ως μια μορφή αντασφάλισης απέναντι σε αρνητικά σοκ που θα μπορούσαν να θέσουν εκτός τροχιάς την έξοδο της Χώρας από το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής.

Με βάση το τρίτο σενάριο της Nomura η Ελλάδα παραμένει στο πρόγραμμα του ΔΝΤ έως το 2016, ενώ επιπροσθέτως λαμβάνει νέα βοήθεια μέσω ESM ύψους 14 δισ. ευρώ. Η Χώρα θα έχει ελάχιστες ανάγκες χρηματοδότησης για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και αν πετύχει μόνο το 50% του στόχου των αποκρατικοποιήσεων. Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας θα ακολουθήσει το ίδιο "μοτίβο" με το τρέχον, αναφέρει η Nomura.

Από την άλλη, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 12,50 ευρώ ανά μετοχή από 11,50 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Morgan Stanley, δίνοντας σύσταση "equalweight".

Όσον αφορά το Χ.Α. και την βραχυπρόθεσμη τάση, "από την στιγμή που είμαστε σε ένα ανοδικό διάγραμμα το μόνο μας μέλημα είναι να προσέχουμε την έκθεσή μας όχι τόσο στο 'Positioning' αλλά περισσότερο στο 'επιθετικό trading' ή στα συμβόλαια" επισημαίνουν οι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

"Τα καλά νέα θα εξαντληθούν στη ζώνη των 1350 μονάδων, διότι στον ορίζοντα είναι οι Ευρωεκλογές οι οποίες θα επαναφέρουν το κίνδυνο της πολιτικής και κυβερνητικής αβεβαιότητας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι σε θέση να διαμορφώσει καινούργια δεδομένα στο κυβερνητικό και εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στη Χώρα" τονίζουν με έμφαση οι περισσότερο επιφυλακτικοί.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με "ανοδική ουρά" φθάνοντας μέχρι τις 1306,84 μονάδες (+0,27%), όμως μετά τις 10.53 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1281,89 μονάδες (-1,65%), σημειώνοντας διπλή πρόσκρουση στις παρυφές των 1281 μονάδων, στις 17.00 βρέθηκε στις 1294,39 και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1293,97 μονάδες με απώλειες 0,72%.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της ΕΧΑΕ, ενώ δεν "πρασίνισαν" καθόλου οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μέτκα, ΟΛΠ, Τιτάν, Intralot, Motor Oil.

Σχετικά λίγες οι εκπλήξεις από τις τελικές δημοπρασίες, που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τις ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Alpha Bank και στο χαμηλό ημέρας την μετοχή της Πειραιώς.

Ο τζίρος προσγειώθηκε στα 112,6 εκατ. από τα οποία τα 13,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑΤΠ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡΤΠ, ΦΦΓΚΡΠ).

Μόλις τρεις τίτλοι και πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ απέσπασαν το 52% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Χαμηλότερα του 25αρη, κινητικότητα σε Νηρέα και Dionic, τα αποτελέσματα της Πλαίσιο άρεσαν στην Αγορά και ο τίτλος σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ενώ τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση "μετράει" η μετοχή της Lamda Development.

Επιμένουν οι αγοραστές στην Vioxalco που έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης δεν "ενθουσίασαν" τους αναλυτές επιμένει να κινείται "βόρεια" ο Fourlis, οι αυξομειώσεις στον όγκο συναλλαγών δεν "ξεγελούν" στην Δομική Κρήτης η οποία κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει να έχει ενδιαφερόμενο και διακριτικό αγοραστή, ενώ τα ιστορικά χαμηλά επαναπροσεγγίζει η ΓΕΔ.

Τέλος, με απώλειες 3,33% και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, τερμάτισε την συνεδρίαση η Mermeren Kombinat, καθώς από σήμερα τα ΕΛ.ΠΙΣ είναι διαπραγματεύσιμα στο Χ.Α. χωρίς τα κέρδη εις νέον πραγματοποιηθέντα μέχρι 31/12/2012 (μέρισμα), € 0,47 ανά ΕΛ.ΠΙΣ., από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει του άρθρου 9 του Ν. 3522/2006 (καθαρό ποσό: € 0,3917 ανά ΕΛ.ΠΙΣ.).

--ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής μεταβλητότητας και ακόμα μικρότερης υποχώρησης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την σημαντική συρρίκνωση των συναλλαγών, τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (14.749 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.883 - 5.797 για τον Μάρτιο, 86 για τον Απρίλιο, 0 για τον Μάιο, 0 για τον Ιούνιο και 0 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 420,75) κινήθηκε μεταξύ 415 και 423,75 μονάδων και έκλεισε με premium 0,46%.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (10.400 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.529), ΔΕΗ (994), Alpha Bank (667), Εθνική (1.702), Πειραιώς (4.030), Μυτιληναίο (803), ΟΠΑΠ (1.520), MIG (1.621), Ελ. Πετρέλαια (263), Intralot (132), Τιτάνα (135), ΓΕΚ (240), ΕΧΑΕ (311), ΕΥΔΑΠ (213).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης όπου σημειώθηκαν 1.031 τεμάχια, ωστόσο οι επενδυτές έδειξαν σαφή προτίμηση στα δικαιώματα πώλησης (964 τμχ) έναντι των δικαιωμάτων αγοράς (67 τμχ), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα ανήλθε στο 37%.

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.

Επίσης δεν αναφέρθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (16.348.301 τεμ.), Εθνική (1.770.866 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v