Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με δυνατό φίνις ολοκληρώνεται η συνεδρίαση στο XA

Διευρύνονται τα κέρδη του ΧΑ με τον ΓΔ πάνω από τις 1.250 μονάδες και τον FTSE 25 στα επίπεδα των 405 μονάδων. Καθολική η άνοδος για τα «βαριά χαρτιά». Το 25% των συναλλαγών στη μετοχή και στο warrant της Πειραιώς. Υπεραποδίδουν Τιτάνας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Folli Follie.

Πατά τις 400 μονάδες και πάλι ο FT 25, καθώς για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη σημειώνεται μικρότερη ή μεγαλύτερη άνοδος. Στις 1.253 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις συναλλαγές να έχουν ξεπεράσει τα 56 εκατ. ευρώ, ενώ περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή και στο warrant της Πειραιώς.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε τεχνικούς αλλά και σε ουσιαστικούς λόγους. Από τη μία στο Βερολίνο που, σύμφωνα με την Die Welt, προσανατολίζεται στην αλλαγή της πολιτικής του σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί και νέο, τρίτο πακέτο στήριξης.

Αλλά και στην ψήφο εμπιστοσύνης της JPMorgan που, όπως σημειώνει ο Γιώργος Α. Σαββάκης, επιλέγει και Ελλάδα, με κορυφαίες προτιμήσεις της τις Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ και Coca Cola Hellenic.

Τέλος, η αγορά ποντάρει στην ανακοίνωση της τακτικής έκθεσης της Κομισιόν για την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών, όπου φέρεται να αναθεωρεί την εκτίμησή της για την περίοδο 2013-2015.

Από τον 25άρη ο ΟΤΕ -σηματωρός της αγοράς- αντιδρά στα 11,92 ευρώ, ξεκινώντας από τα 11,37, χαμηλό στα πρώτα 5΄ της συνεδρίασης.

Ωστόσο, συνολικότερη είναι η ανταπόκριση των «ισχυρών χεριών», καθώς η μετοχή της Τιτάν ενισχύεται 4,65%, των Ελληνικών Πετρελαίων 3%, της Folli Follie Group 2,56%, ενώ ακολουθούν MIG, Μυτιληναίος, Intralot και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΥΔΑΠ, Frigoglass.

Ηπιότερη η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αλλά με τον δείκτη προς τις 1.235 μονάδες και πάλι. Κατά 3,67% αντιδρά η Eurobank προς το 0,50 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. τεμάχια και το 1,1 εκατ. ευρώ σε αξία. Στο 0,80 ευρώ η μετοχή της Intracom, στο 0,729 ευρώ της ΧΑΛΚΟΡ, στο 1,70 της ΣΙΔΕΝΟΡ, στο 1,65 ευρώ των Ελληνικών Καλωδίων και στο 0,23 ευρώ της Attica Bank.

Λίγο μετά τις 14:45 οι συναλλαγές ξεπερνούσαν και τα 56 εκατ. ευρώ, με Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ να έχουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ έκαστη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v