Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χαμηλές πτήσεις» στη Σοφοκλέους

Οριακά κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο, ενώ ο FTSE 25 κινείται στα επίπεδα των 405 μονάδων. Επιμένουν ανοδικά ΟΛΠ, Jumbo, Eurobank Properties, Τιτάν. Απώλειες για ΔΕΗ Coca Cola, Mυτιληναίο. Κέρδη 19% για την HoL.

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτης στις 1.250 και τον FT 25 προς τις 405 μονάδες.

Με τις συναλλαγές μετριότερες ακόμη και σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς περιορίζονται μόλις στα 46 εκατ. ευρώ στις 16:00. Έχουν αλλάξει χέρια και δύο «πακέτα» στον ΟΛΠ (22.385 στα 17,60 ευρώ) και στο warrant της Πειραιώς (674.135 στο 0,915 ευρώ).

Με τους λιγοστούς πωλητές να επιμένουν νωρίτερα μέχρι 0,55% χαμηλότερα για τον 25άρη που αγγίζει πλέον τις 404 μονάδες. Πολύ σημαντική περιοχή, κυρίως βραχυπρόθεσμα, στη σπουδαιότητα της οποίας αναφερθήκαμε στον χθεσινό Εκηβόλο.

Σε αυτά τα επίπεδα δοκιμάζονται οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις καθώς πιέζονται ΟΤΕ και ΔΕΗ. Η μετοχή της Επιχείρησης υποχωρεί 0,37%, στα 10,7 ευρώ, ενώ του ΟΤΕ καταγράφει απώλειες 0,75%, στα 11,98 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διόρθωση των περισσότερων μετοχών του δείκτη γίνεται με λίγες συναλλαγές, καθώς έχουν μειωθεί αισθητά οι εν δυνάμει αγοραστές, οι δε ξένοι εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και να παραμένουν επιφυλακτικοί.

Είναι ενδεικτικό πως προς τις 16.00 σχετικά λίγες μετοχές του FTSE 25 κινούνταν ανοδικά. Ξεχωρίζουν Jumbo, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή αλλά και ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται πως ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των HoL, Κούμπας, Fieratex, Sato, ενώ αντίθετα σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των Nάκα, ΝΕΛ, Βιοτέρ.

Όμως, σε μία τόσο ρηχή αγορά, πόσο μάλλον σε μια συνεδρίαση με τόσο χαμηλό τζίρο, ούτε η εικόνα, ούτε η τάση μπορούν να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικές. Από τον FT Mid, που σημειώνει οριακές απώλειες στις 1.233 μονάδες, ξεχωρίζουν Attica Bank, Eurobank, MLS, Υγεία, ΧΑΛΚΟΡ και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Μέτριες διακυμάνσεις για τα κυριότερα ευρωχρηματιστήρια, με τον DAX οριακά χαμηλότερα στις 9.618 μονάδες και τον CAC 40 κατά 0,22% υψηλότερα στις 4.365 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v