Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί κάτω από τις 1.270 ο Γενικός Δείκτης

Αγόραζαν στην προεξόφληση των αλλαγών στον MSCI. Κατοχυρώνουν μέρος των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών στην είδηση. Κάτω από τις 415 μονάδες κινείται ο 25άρης, με τη μετοχή του ΟΤΕ έως 2,27% χαμηλότερα. Πτώση για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Πτωτικά γύρισε το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 1.260-1.287 μονάδων.

Στο εύρος των 413-420,68 μονάδων κινείται ο FT 25, με διακύμανση ανάλογη του ΓΔ. Στην περιοχή των 200 μονάδων με οριακές απώλειες ο Τραπεζικός Δείκτης, στα επίπεδα των 1220 μονάδων διαμορφώνεται ο  FT Mid.

Με τις συναλλαγές περίπου στα 20 εκατ. ευρώ, επικεντρωμένες και σήμερα σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική. Να σημειωθεί πως στις 11.10 η αξία τους ήταν σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη χθεσινή.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές έχουν γίνει μέχρι τώρα και στις μετοχές της Coca Cola και των θυγατρικών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Θυμίζουμε πως αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης ο όμιλος της Coca Cola, ενώ εισάγονται οι νέες μετοχές της Viohalco.

Βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανακοίνωση αύριο των μεγεθών της 3Ε, καθώς παρά την υποχώρηση στην τέταρτη θέση, πίσω από Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, με αποτίμηση 7,2 δισ. ευρώ διατηρεί σημαντική στάθμιση στη διαμόρφωση των δεικτών.

Αυξημένες συναλλαγές και αντίδραση κατά 3,48% προς τα 2,08 ευρώ για τη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου, ενώ σχετική κινητικότητα σημειώνεται και για τις μετοχές της ΣΙΔΕΝΟΡ και της ΧΑΛΚΟΡ.

Τη διαφορά την κάνει σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, αλλά καθώς υποχωρεί έως 2,27% επηρεάζει ανάλογα τον 25άρη. Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν τη διόρθωση της μετοχής του Οργανισμού όχι μόνο στην υπεραπόδοση που έχει προηγηθεί αλλά και στις οριακές αλλαγές που υπήρξαν στους δείκτες MSCI.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφέρεται: «Πρωταγωνιστής της περιόδου είναι αναμφισβήτητα ο τίτλος του ΟΤΕ, η απόδοση του οποίου έχει προσεγγίσει το 45% με την τιμή να ξεκινά από τα 8,5 ευρώ».

Παράλληλα σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές IBG, Euroxx, Beta, η στάθμιση του ΟΤΕ έχει ενισχυθεί στο 20,5% από 17,95%. Αυτά όσον αφορά τους MSCI, καθώς η ανακοίνωση-επισημοποίηση της στάθμισης των 10 μετοχών φέρνει και ρευστοποιήσεις θέσεων στη διαδρομή προς τις 1.300 μονάδες.

Κατά 0,9% υποχωρεί στα 10,39 ευρώ ο ΟΠΑΠ, κατά 1,02% στο 1,95 ευρώ η Πειραιώς. Στα 3,72 ευρώ υποχωρεί ελαφρώς η μετοχή της Εθνικής.

Απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των Coca Cola, ΕΧΑΕ, Alpha Bank. Με θετικό πρόσημο κινούνται οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v