Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η άνοδος στη Σοφοκλέους

Ενισχύονται τα κέρδη του Γενικού Δείκτη που κινείται πλέον στα επίπεδα των 1.265. Άνοδο καταγράφουν Εθνική, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, MIG, Coca Cola, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Στο κόκκινο ΕΛΠΕ, Motor Oil., Γύρισε θετικά ο Μυτιληναίος. Πακέτα σε Ελλάκτωρ, Τιτάν.

Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο. Με τον Γενικό Δείκτη έως τις 1.264 μονάδες και τον FT 25 μέχρι τις 412. Με τις συναλλαγές των περίπου 32 εκατ. ευρώ μάλλον μέτριες συγκριτικά με τον μέσο όρο των τελευταίων 5-7 συνεδριάσεων.

Σημειώνεται πως για τον μεν Γ.Δ. οι 1.260,90 μονάδες, για τον δε 25άρη οι 410 είναι δύο τοπικά υψηλά που βραχυπρόθεσμα είναι οι αντιστάσεις όπου δοκιμάζονται οι δύο βασικοί δείκτες.

Σταθερά πάνω από τις 195 μονάδες ο Τραπεζικός Δείκτης, έως τις 1.200 νωρίτερα ο FT Mid.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούσαν απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη τη μερική κατοχύρωση θέσεων, θυμίζοντας πως το ανοδικό σερί έχει ξεκινήσει για τον μεν Γ.Δ. από τα χαμηλά των 1.110-1.120 μονάδων και για τον FT 25 από τις 365-368 μονάδες στο τέλος Ιανουαρίου.

Σημειώνουν δε πως από τη συνεδρίαση της 3ης/2, δηλαδή την πρώτη του Φεβρουαρίου, η αγορά μετρά μόνο ανοδικές συνεδριάσεις σε κλείσιμο, με τις απαραίτητες βέβαια ενδοσυνεδριακές διορθώσεις-επιβεβαιώσεις της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Και σήμερα οι περισσότερες συναλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στις μετοχές της Πειραιώς, με περίπου 2,9 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό τίτλο, και άλλες 800.000 ευρώ στο warrant της Πειραιώς.

Η μόχλευση στα warrants συνεχίζεται. Είναι ενδεικτικό πως στο warrant και στη μετοχή της Εθνικής είχαν γίνει περίπου ίδιες σε αξία συναλλαγές, σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ. Στη δε Alpha Bank η σχέση warrant/μετοχή διαμορφωνόταν περίπου στο 3/1, με 1,5 εκατ. ευρώ να έχουν αλλάξει χέρια στο ΑΛΦΑτπ.

Σχετική αναφορά για τα warrants των τριών συστημικών τραπεζών ανεβάσαμε νωρίτερα στον Εκηβόλο (διαγράμματα του Ηλία Ζαχαράκη).

Έως το 1,93 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, έως τα 4,12 ευρώ της Εθνικής, έως το 1,0 ευρώ της Alpha Bank.

Έως τα 11,88 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, που εχθές σημείωσε τοπικό υψηλό στα 11,97. Σημειωτέον πως η μετοχή του ΟΤΕ βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς αντιστοιχεί στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2009.

Έως τα 10,44 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, που σε αυτά τα επίπεδα έχει κάποιους πωλητές, ενώ η τρέχουσα τιμή αντιστοιχεί στα επίπεδα του Αυγούστου 2011. Μέχρι τα 10,89 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, που πάνω από τα 10,97 ευρώ επανέρχεται σε επίπεδα Μαΐου 2011.

Μικρά κέρδη για την Coca Cola που κινείται στα 19,37 ευρώ.

Μέτριες συναλλαγές και κινήσεις σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Intralot, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν.

Ακόμα πιο μέτριος ο τζίρος και το ενδιαφέρον στις μετοχές του FT Mid, με τον δείκτη έως τις 1.200 μονάδες, απ' όπου ξεχωρίζουν Intracom, Υγεία, J&P Άβαξ, Eurobank, Πλαστικά Θράκης. Περιορισμένο το ενδιαφέρον και στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v