Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπία στις 1.270 μονάδες

Σταθεροποιητικά κινείται πλέον το Χρηματιστήριο με τον FTSE 25 στα επίπεδα των 415 μονάδων. Πτώση για Εθνική Tράπεζα, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Τιτάν. Κέρδη για MIG, Intralot, ΟΛΠ, Μυτιληναίο. Μέτρια η αξία των συναλλαγών.

Ήπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, μετά την πτώση που σημείωσε νωρίτερα. Στην περιοχή των 1.270 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, των 415 μονάδων ο FT 25, ενώ ο Τραπεζικός λίγο ψηλότερα των 200 μονάδων.

Με την (μέτρια) αξία των συναλλαγών περίπου στα 74 εκατ. ευρώ (στις 15.00), από τα οποία 11,9 εκατ. στον ΟΤΕ, 9,2 εκατ. στην Πειραιώς και 2,5 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank.

Στις τράπεζες να προσεχθεί η αδυναμία της Εθνικής να κρατηθεί πάνω από τα 4,10 ευρώ, γεγονός που αναπόφευκτα την οδηγεί προς τη δοκιμασία των 4,02 ευρώ.

Από τις μετοχές του FT 25 MIG και η Intralot καταγράφουν τα ισχυρότερα κέρδη. Με μικρά κέρδη Motor Oil, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Frigoglass.

Αντίθετα απώλειες σημειώνουν η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και της Coca Cola.

Να σημειωθεί πως σε αυτήν τη φάση της αγοράς δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο οι συστάσεις των ξένων οίκων για ελληνικές μετοχές. Ειδικότερα, της Citi για ΟΤΕ και Coca Cola HBC, της Wood Company για τον ΟΠΑΠ και της UBS για Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο δείκτης υποχωρεί προς τις 1.234 μονάδες και διασώζεται μόνο η Intracom και δευτερευόντως η MLS Πληροφορική.

Όσον αφορά την τελευταία, έχει ανακοινωθεί η πρόθεση της διοίκησης για πώληση 50.000 ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή τα 3,62 ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε αυτήν της Δευτέρας. Πρόκειται για πώληση του 0,40% του μετοχικού κεφαλαίου της MLS.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v