Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το πάνω χέρι στους πωλητές

Διευρύνονται οι απώλειες της Σοφοκλέους με τον FT 25 πέριξ των 415 μονάδων. Κέρδη για ΕΧΑΕ, Πειραιώς. Γύρισαν πτωτικά Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος. Στο κόκκινο Coca Cola, Alpha Bank, OTE, OΠΑΠ, Ελλάκτωρ. Μέτριος ο τζίρος.

Χαμηλότερα των 1.300 μονάδων διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, με τους πωλητές να κινούνται επιθετικότερα μετά τις 14.00. Σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε μουδιασμένα και με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες επιφυλακτικούς, η εικόνα της αγοράς χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Πρακτικά, θα πρέπει να περιμένουμε το σημερινό αλλά και το αυριανό κλείσιμο.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 1.260-1.265 μονάδες, καθώς περιορίστηκαν κατά το ήμισυ τα κέρδη από το υψηλό ημέρας, ο FT 25 στις 415 μονάδες, με τον Τραπεζικό Δείκτη στο εύρος των 200-205 μονάδων.

Ο μέχρι στιγμής μέτριος τζίρος των 76 εκατ. ευρώ ενισχύει την εκτίμηση πως πρόκειται για μια συνεδρίαση τακτικής, καθώς κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Να συνεκτιμηθεί πως σε ανάλογο κλίμα και τάσεις, με οριακές μεταβολές για τους βασικούς δείκτες, κινούνταν νωρίτερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ασκήσεις ισορροπίας στα υψηλά έξι ετών για τις ευρωαγορές, προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Εν μέσω όλων όσα συμβαίνουν στα πολλά ανοιχτά μέτωπα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα αφορούν και το χρηματιστήριο.

Από τις δύο τριάδες μετοχών, κατ' αρχάς για την τραπεζική συνεχίζονται οι υψηλές συναλλαγές στην Πειραιώς, ενώ η Εθνική και η Alpha Bank διαμορφώνονται στα 4,08 και στο 0,7 ευρώ αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι δηλώσεις Προβόπουλου ο οποίος δήλωσε πως ίσως κάποιες τράπεζες να χρειαστούν  κεφάλαια.

Στην άλλη τριάδα απώλειες καταγράφουν ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Στα 11,4 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 10,50 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ και στα 11,12 η μετοχή της ΔΕΗ.

Απώλειες καταγράφουν επίσης οι μετοχές των Coca Cola, Εurobank Properties, OΛΠ, Μυτιληναίου, Alpha Bank.

Στη μεσαία κατηγορία, η Eurobank σταθεροποιείται στο 0,58 ευρώ, ενώ η Attica Bank στο 0,25 ευρώ. Από αυτήν την κατηγορία ξεχωρίζουν η μετοχή του Υγεία στο 0,499 ευρώ, αλλά και οι τίτλοι των Intracom, J&P Άβαξ, Ικτίνος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v