Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με τζίρο στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος βασικοί δείκτες και μετοχές ακριβώς από τα όρια των βραχυπρόθεσμων στηρίξεών τους. Υπεραποδίδουν Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, ΜΙG, Ελλάκτωρ, αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αναστροφή σε blue chips και σε επιλεγμένα «μεσαία».

Ανοδικά ξεκίνησε και υψηλότερα συνεχίζεται η αντίδραση του χρηματιστηρίου. Με βασικούς δείκτες και μετοχές σε διαδικασία βραχυπρόθεσμης αναστροφής, ειδικότερα δε με τον Γ.Δ. προς τις 1.286 μονάδες, τον FT 25 κατά 1,24% υψηλότερα προς τις 419,5 μονάδες και τον Τραπεζικό να απομακρύνεται κι άλλο από τις κρίσιμες 195 μονάδες.

Στα πρώτα 15΄-20΄ της συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 8,8 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα σε ΟΤΕ και Πειραιώς, θα λέγαμε σε επανάληψη της χθεσινής εστίασης των «ισχυρών χεριών» στα συγκεκριμένα χαρτιά.

Ανοδικά αντιδρούν και η Alpha Bank προς το 0,724 ευρώ και η Εθνική προς τα 4,12 ευρώ, αλλά και ο ΟΠΑΠ προς τα 10,42 ευρώ, και προς τα 11,32 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Είναι προφανές πως τα «ισχυρά χέρια» είναι εδώ, ενεργά και παίζουν την αγορά και με όρους τεχνικής ανάλυσης. Θυμίζουμε πως στο χθεσινό σχόλιό μας «Βουτιά άνω του 2% στο Χρηματιστήριο» (στις 13.49) σημειώναμε: «Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως οι 413-411 μονάδες είναι ένα σημείο που τεχνικά δικαιολογεί αντίδραση του δείκτη. Διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτη 8/1 και θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις αυριανές -σ.σ. σημερινές- κινήσεις μας».

Από τη στιγμή που βγαίνει και η τεχνική ανάλυση, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις μετοχές των Μυτιληναίου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, MIG, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τη δε μεσαία κεφαλαιοποίηση, στις 1.255 μονάδες ο FT Mid, σε Attica Bank, Eurobank, Fourlis, Intracom. Κινητικότητα και σε μεσαία χαρτιά όπως Cyclon, Trastor, Νηρέας, Intrakat.

Στις στηρίξεις της αγοράς περιλαμβάνεται και το ανοδικό κλίμα που επικρατεί από νωρίς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντική ενίσχυση κυρίως του DAX, που αντιδρώντας προς τις 9.643,27 μονάδες καταγράφει νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Περίπου στις 11.00 οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 11,2 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης επανέκαμπτε προς τις 1.280 μονάδες και ο FT 25 προς τις 420 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v