Τι κρύβει η «βύθιση» του ΧΑ

Οι ισχυρές πιέσεις σε blue chip και τράπεζες εντάθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης. Σενάριο αναμέτρησης με τις 370 μονάδες για FT 25. Πτώση 8,4% για Eurobank, 6,7% για Πειραιώς. Στις 15/11 τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης για Βιοχάλκο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Μετά από 16 συνεδριάσεις συσσώρευσης, η σημερινή δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, στο τέλος της οποίας λήγουν και τα συμβόλαια του Νοεμβρίου στην Αγορά Παραγώγων, έδωσε τις πρώτες ενδείξεις καθοδικής διάσπασης που μένει να επιβεβαιωθούν.

Το σημερινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1128,3 μονάδων (-3,23%) που σημειώθηκε μέσω των τελικών δημοπρασιών, είναι ο χαμηλότερος "βυθός" των τελευταίων 17 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 17/10 (1114,75 μονάδες).

Ο Γενικός Δείκτης, κατά την σημερινή συνεδρίαση, κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε μία ανάσα από το χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1129,86 μονάδες με απώλειες 3,10%.

Ο τζίρος σαφώς ενισχυμένος έφθασε τα 97,1 εκατ. από τα οποία τα 3,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 48% του συνολικού τζίρου αφορούσε συναλλαγές μόλις τεσσάρων τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Πειραιώς, Εθνικής, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε μόνο ο τίτλος του Τιτάνα, ενώ αντίθετα δεν ήλθαν σε επαφή με το "πράσινο" οι ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Folli Follie Group.

Μέσω των δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι MIG, Intralot, Motor Oil, Jumbo, Ελλάκτωρ, Σωλ. Κορίνθου και Τέρνα Ενεργειακή.

Με δεδομένη την σημερινή συνεδρίαση και το γεγονός ότι η Αγορά δεν περιμένει να "ακούσει" κάτι ιδιαίτερα θετικό βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η πιθανή "αναμέτρηση" με τις 370 μονάδες (για τον FTSE25), η οποία μπορεί να αποδειχθεί "σηματωρός" για την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση, που έτσι κι αλλιώς έχει δώσει σήμα εξόδου, τόσο σε βασικούς δείκτες, όσο και σε αρκετές Δεικτοβαρείς μετοχές, εκτενέστερη ανάλυση των οποίων θα γίνει στην συνέχεια του σχολίου.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Βιοχάλκο που ενέκρινε τη συγχώνευση της εισηγμένης με τη θυγατρική της Viohalco SA και στη συνέχεια με την εταιρεία Cofidin, συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εισηγμένης, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. είναι η Παρασκευή 15/11 και αυτό έφερε ασφυκτικές πιέσεις στον τίτλο (-8,79%), που δεν αποκλείεται να έχουν και συνέχεια.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

---Δημήτρης Τζάνας

Οι τελικές ανακοινώσεις της σύνθεσης του δείκτη της Morgan Stanley, MSCI, για το αναδυόμενο, πλέον, Ελληνικό Χρηματιστήριο,  προκάλεσαν σημαντική φιλολογία για τις πιθανές ροές κεφαλαίων στο προσεχές μέλλον, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.
 
Οι προσδοκίες αυτές σε συνδυασμό με την απόφαση Ντράγκι να ωθήσει τα παρεμβατικά επιτόκια στο 0,25%, αποτέλεσαν τους λόγους που διατηρούν τη μεταβλητότητα των τιμών καθώς έχει ήδη διαφανεί η αδυναμία υπέρβασης του "οχυρού" των 1.200 μονάδων, στο κοντινό μέλλον, με τους τρέχοντες ημερήσιους τζίρους.
 
Σε σχέση λοιπόν με τις νέες τοποθετήσεις θεσμικών εξωτερικού, ενόψει της τυπικής μετάταξης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες Αγορές,  ας σημειωθεί ότι είναι ενδεχόμενο να έχει συντελεστεί ήδη μέρος αυτών κατά τη διαδικασία αποχώρησης όσων ήταν μέχρι τώρα (άλλωστε συχνά ο θεματοφύλακας είναι ίδιος). 
 
Επίσης, είναι ενδεχόμενο να έχουν προσυμφωνηθεί κάποιες άλλες  συναλλαγές που θα διενεργηθούν την ημερομηνία τυπικής μετάταξης του Χ.Α. στις αναδυόμενες Αγορές (26η Νοέμβριου).
 
Σε κάθε περίπτωση, ο πήχης των προσδοκιών σε σχέση με τις ροές που μπορεί να διενεργηθούν οφείλει να κρατηθεί χαμηλά, μέχρις ότου συντρέξουν οι χειροπιαστοί λόγοι που θα τις δρομολογήσουν και δεδομένου ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι σε επίπεδα που συνιστούν "επενδυτικές ευκαιρίες".
 
"Από την άλλη πλευρά, οι ροές νέων κεφαλαίων συσχετίζονται με την πρόοδο των θεμάτων μακροοικονομικού ενδιαφέροντος και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, πεδία όπου παρατηρείται στασιμότητα καθώς η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Τρόικα θα τελειώσει (;) το Δεκέμβριο ενώ ουδεμία νέα αποκρατικοποίηση είναι επικείμενη" σημειώνει ο σύμβουλος επενδύσεων τηςTecGroup.
 
---Απόσοτολος Μάνθος
 
 
Η συνεχόμενη έντονη αδυναμία ανοδικής επανεισόδου του Γενικού Δείκτη μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1180 με 1200 μονάδων μπορεί να λειτουργήσει, όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση, ως καθοδικός καταλύτης ανάφλεξης, ενδυναμώνοντας  τις απαραίτητες διαγραμματικές δυνάμεις πτωτικής εκτόνωσης προς το βραχυχρόνιο επίπεδο στήριξης των 1120 με 1100 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.
 
Το επίπεδο αυτό όμως δε θα πρέπει να  καταστρατηγηθεί καθοδικά διότι  θα ανοίξει το τοπίο για τις 1085 με 1070 μονάδες, κτυπώντας την κάτω πλευρά του αποτυπωμένου στο ημερήσιο λογαριθμικό  chart τιμών  μεσοπρόθεσμου ανοδικού  καναλιού του περασμένου Καλοκαιριού.
 
Κίνηση η οποία, εάν όντως ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες  για το επόμενο εξάμηνο. "Χορηγός" στην επιδείνωση της υπάρχουσας βραχυχρόνιας καθοδικής τάσης θα γίνει διαγραμματικά και η επιβεβαιωμένηκαθοδική τμήση της γραμμής, που ενώνει τους δύο προηγούμενους "πυθμένες" του Αυγούστου και του Οκτωβρίου, στις 1147 μονάδες. Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα προκληθεί μόνο με τη καταγραφή κλεισιμάτων πάνω από τις 1190 μονάδες.   
 
Αλώβητη στις νωθρές  ανοδικές προσπάθειες του δείκτη FTSE25 έμεινε στις προηγούμενες συνεδριάσεις η αντίσταση της ζώνης των 394 με 400 μονάδων, προδιαθέτοντάς μας, τεχνικά, για τη μετέπειτα πτωτική κίνησή του προς το πρώτο "μαξιλάρι" στήριξης των 375 με 365 μονάδων.
 
Ενδιαφέρουσα θα είναι επίσης, για τον επόμενο  βραχυχρόνιο κυματισμό του δείκτη,  η τμήση της μέχρι πρότινος σθεναρής στήριξης, που παρουσίαζε η ανοδική γραμμή τάσης του περασμένου Αυγούστου, στις 384 μονάδες.
 
Καταγραφή δύο τουλάχιστον κλεισιμάτων κάτω από την εν λόγω γραμμή θα μας προϊδεάσει για ένα διαγραμματικό "stop" της   υπάρχουσας βραχυχρόνιας ανοδικής τάσης θέτοντάς μας ταυτόχρονα σε επιφυλακή για την πραγματοποίηση ενός καθοδικού "pullback" προς τον "βατήρα" του περασμένου Σεπτεμβρίου (Roadshow  Λονδίνου), στις 355 με 350 μονάδες, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου ξεχώρισε το +2,23% του Ιαπωνικού Nikkei, καθώς το γεν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, ενώ από την άλλη η πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία δημιούργησε ανησυχίες.
 
Η Κίνα θα μειώσει τον στόχο για την ανάπτυξη στο 7% το 2014, σύμφωνα με την China International Capital Corp που εκτιμά ότι μια μείωση του στόχου θα αποτελέσει το έναυσμα για την μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, μια στροφή που όπως επισημαίνουν οι F.T. φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει. Τη Δευτέρα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι οι Κινεζικές Τράπεζες εξέδωσαν $83 δισ. νέα δάνεια τον Οκτώβριο, αρκετά χαμηλότερα από το επίπεδο του Σεπτεμβρίου.
 
Απόλυτα ελεγχόμενες δείχνουν οι απώλειες στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, μετά τα νέα ρεκόρ χθες και τις δηλώσεις του Richard Fisher, προέδρου της Dallas Federal Reserve, ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Federal Reserve δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ αόριστον.
 
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αναταράξεων στις Οικονομικές και Χρηματιστηριακές Αγορές, η Παγκόσμια οικονομία φαίνεται τώρα έτοιμη για μια μεγαλύτερη σταθεροποίηση τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την Moody's.
 
Αν και παραμένουν σημαντικές προκλήσεις, με τις αναδυόμενες οικονομίες να βλέπουν επιδείνωση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξής τους και να αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες ανησυχίες εν όψει της ομαλοποίησης της Αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, ωστόσο οι ευρύτερες οικονομικές προοπτικές φαίνονται πλέον λιγότερο αβέβαιες απ' ότι πριν από λίγο καιρό.
 
Νέο γύρο στον νομισματικό πόλεμο βλέπουν αρκετοί διεθνείς αναλυτές, με αφορμή την νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
 
"Έχει αναχθεί σε εξαιρετικής σημασίας αποστολή, οι Χώρες να μπορέσουν να διατηρήσουν φθηνά ή αδύναμα τα νομίσματα τους", αναφέρει η Merk Investments, τονίζοντας τη σημασία των εξαγωγικών επιδόσεων για τη διατήρηση των επιπέδων ανάπτυξης. "Με το outlook της Παγκόσμιας οικονομίας να έχει υποβαθμιστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους δείκτες τιμών καταναλωτή να είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οι Κυβερνήσεις και οι Κεντρικές Τράπεζες αναθεωρούν, η μία πίσω από την άλλη, τις πολιτικές τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους διαμέσου των αδύναμων νομισμάτων" αναφέρει ο οίκος.
 
"Βλέπουμε ότι έχουμε μπει σε μία νέα εποχή νομισματικού πολέμου", ανέφερε η Bank of New York Mellon, ενώ σύμφωνα με την Deutsche Bank, "δεν είναι λίγες οι Χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν την τύχη της Ιαπωνίας, η οποία επί μία 20ετία γνώριζε μηδενική ανάπτυξη και στάσιμες τιμές καταναλωτή".
 
Από την άλλη, η Royal Bank of Canada εφιστά την προσοχή για το πόσο οι Κεντρικές Τράπεζες μπορούν να διαχειριστούν τις πολιτικές αποδυνάμωσης των νομισμάτων τους, καθώς, όπως αναφέρει, γνωρίζουν πολύ καλά πως υποχωρεί η συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά δεν γνωρίζουν πως μπορεί να υπάρξει επαναφορά στα λογικά επίπεδα.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα καθ΄ ημάς, το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων που πραγματοποίησε σήμερα. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,90% (από 3,95% στην προηγούμενη δημοπρασία.
 
Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα καθυστερήσει τουλάχιστον για άλλο ένα χρόνο, σύμφωνα με την Nomura. Στην τελευταία της έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές επιμένει πως του χρόνου το ΑΕΠ της Ελλάδας όχι μόνο δεν θα αυξηθεί αλλά θα μειωθεί κατά 0,9%. Θεωρεί ότι η ύφεση θα συνεχιστεί επίσης για Ιταλία και Ισπανία παρά τα τελευταία στοιχεία που έδειχναν ότι το κλίμα πάει να αλλάξει.
 
Συγκεκριμένα περιμένει για το 2014 μείωση του ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 0,9%, από 1,9% και της Ισπανίας κατά 0,7%. Αντίθετα θεωρεί ότι η Ιρλανδία πέρασε τον "κάβο" και προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% το 2014. Σε επίπεδο Ευρωζώνης περιμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%. 
 
Η Nomura υπογραμμίζει ότι η πρόκληση στην Ευρωζώνη είναι να περάσει στην πραγματική οικονομία η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων. 
 
Η σημερινή συνεδρίαση δεν αλλάζει κάτι, όμως σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς επιβεβαίωσε ότι το Χ.Α. χρειάζεται το "κάτι παραπάνω" προκειμένου να πετύχει κλεισίματα υψηλότερα των 1202 μονάδων. Και επειδή "ότι δεν πάει πάνω, πάει κάτω", δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα βραχυπρόθεσμο "pullback", προκειμένου να κατοχυρωθούν κέρδη και να δημιουργηθούν αποτιμήσεις σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα.
 
Από την άλλη, ασφαλώς και υπάρχει και η πιο επιφυλακτική σχολή σκέψης που υποστηρίζει ότι από πλευράς νέων δεδομένων και πληροφοριών η Αγορά δεν έχει κάτι νέο να επιδείξει σε καταλύτες που θα μπορούσαν δυνητικά να την εκτρέψουν ισχυρά προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση δίνοντας την εντύπωση –προσωρινής- ανακωχής στα παρόντα επίπεδα τιμών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, δείχνουν σαν επικρατέστερο σενάριο, ιδιαίτερα όταν αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν προεξοφλήσει τα κέρδη αρκετών από τις επερχόμενες χρήσεις.
 
Επίσης και σύμφωνα με τους συντηρητικά σκεπτόμενους, βασικό ζητούμενο αποτελεί να κλείσουν τουλάχιστον άμεσα τα υπόλοιπα μέτωπα που προβληματίζουν την επενδυτική κοινότητα, ενώ πάντα θα "παίζει ο μπαλαντέρ" επερχόμενης έκπληξης από το πολιτικό μέτωπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πραγματική οικονομία δεν αντέχει αλλά υφεσιακά μετρά. Επομένως, η μόνη περίπτωση να κλείσει το κενό, στους αριθμούς, μεταξύ τρόικας και Κυβέρνησης είναι να ληφθούν άμεσα διαρθρωτικά μέτρα περαιτέρω μείωσης του ζημιογόνου κομματιού του Δημόσιου και να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με πιο γρήγορο ρυθμό.
 
Προβληματισμός επικρατεί και στις Βρυξέλλες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα. Σε άτυπη ενημέρωση αξιωματούχος της ΕΕ εμφανίστηκε προβληματισμένος καθώς οι συζητήσεις εξελίσσονται αργά. "Δισεκατομμύρια χωρίζουν τις δυο πλευρές στα δημοσιονομικά", φέρεται να εκτίμησε. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, οριοθέτησε μάλιστα την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους στις αρχές Ιουνίου.
 
Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ και οι τρεις Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι έδωσαν σήμα εξόδου, ενώ σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στα περισσότερα από τα Τραπεζικά warrants.
 
Πιο συγκεκριμένα, το warrant της Πειραιώς έκλεισε στα 0,8100 ευρώ με απώλειες 1,82% και συναλλαγές 2343238 τεμ. Αυτό της Alpha Bank στα 1,24 ευρώ (-6,06%) ενώ διακίνησε 2677812 τεμ. και της Εθνικής στα 1,45 ευρώ (-11,59%) με συνολικό όγκο 2668585 τεμ.
 
Όσον αφορά τις Τραπεζικές μετοχές, η Alpha Bank έχασε εκ νέου την στήριξη των 0,64 ευρώ, με την αμέσως επόμενη να εντοπίζεται στα 0,58 ευρώ.
 
Απώλειες δύο στηρίξεων για την Πειραιώς που άφησε πίσω της τόσο τα 1,42 όσο και τα 1,37 ευρώ. Αν συνεχίζει να κινείται "νότια" επόμενη σημαντική στήριξη στα 1,20 ευρώ.
 
Χαμηλότερα της στήριξη των 4,25 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Εθνικής και πάρα πολλά θα κριθούν στην επόμενη στήριξη των 4,08 ευρώ. Αδυναμία διακράτησης της εν λόγω στήριξης θα ανοίξει την "καταπακτή" για υποχώρηση προς τα 3,88 ευρώ.
 
Εκτός Τραπεζικών μετοχών, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το επίπεδο των 9,30 ευρώ για την ΔΕΗ και των 8,40 - 8,20 ευρώ για τον ΟΤΕ. Αν οι εν λόγω στηρίξεις δεν αντέξουν, επόμενη στήριξη για την ΔΕΗ στα 8,60 ευρώ και για τον ΟΤΕ στα 7,80 ευρώ.
 
Χαμηλότερα του 25αρη, νέα υψηλά 61 μηνών για τον Σαράντη, επιμένουν οι αγοραστές στην ΕΚΤΕΡ, σε ρόλο "μοναχικού καβαλάρη" η Γενική Τράπεζα, ενώ επέστρεψε ο πωλητής στον Νηρέα, σε ρόλο "big brother" ο πωλητής στηνFlexopack, κινητικότητα στην Προοδευτική, ενώ σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε ο τίτλος της Dionic.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής διόρθωσης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την νέα αύξηση των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη (συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς οι μετακυλίσεις θέσεων), όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (20.540 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη ακολούθησε την κίνηση της spot Αγοράς, διατηρώντας την υπερτίμηση στο 0,35%.
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 32.975, 17.801 Νοεμβρίου, 15.174 Δεκεμβρίου, 0 Ιανουαρίου και 0 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 375,5) κινήθηκαν μεταξύ 372,75 και 392,5 μονάδων.
 
Επέστρεψε ο δανεισμός τίτλων (5.000 ΓΕΚ, 35.900 ΟΤΕ, 200.000 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.372), ΔΕΗ (1.787), Alpha Bank (1.837), Εθνική (1.661), Πειραιώς (8.133), ΟΠΑΠ (518), Μυτιληναίο (1.186), Βιοχάλκο (248), Intralot (471), Ελ. Πετρέλαια (154), Ελλάκτωρα (177), Μέτκα (102), ΓΕΚ (501), MIG (514), Eurobank (334), EurobankProperties (161), ΕΧΑΕ (161), Σιδενόρ (145), Σωλ. Κορίνθου (179).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, βελτιώθηκε η εικόνα στην Αγορά δικαιωμάτων τουFTSE/ASE-25 καθώς σημειώθηκαν συνολικά 793 τεμάχια (465 calls και 328 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα ανήλθε στο 42%.
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (19.893.535 τεμ.), Εθνική (2.619.042 τεμ.), MIG (2.086.408 τεμ.), ΠΕΙΡΤΠ (2.500.000 τεμ.).
 
Να σημειωθεί ότι 28.130 συμβόλαια, λήξεως Νοεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v