Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφυπνίστηκε το Χρηματιστήριο

Εντείνεται η ανοδική τάση στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 1.030 μονάδες. Ξεχωρίζουν ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Σχετική κινητικότητα για Μυτιληναίο, MIG, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ. Πτώση για Coca Cola, Jumbo, Μέτκα.

Ενισχύεται η αντίδραση στη... Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει την περιοχή των 1.030 μονάδων, τον FTSE Large Cap στις 346 μονάδες, τον τραπεζικό υψηλότερα των 150 και τον FT Mid πάνω από τις 1.080 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονταν νωρίτερα για πολλούς βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Λίγο χαμηλότερα στις 8.621 μονάδες ο DAX, μικρά κέρδη για τον FTSE 100 στις 6.447 μονάδες, κατά 0,39% χαμηλότερα στις 4.142 ο CAC 40.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται πλέον στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφεται στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Έχει ενδιαφέρον αυτό γιατί συνεχίζονται οι αυξημένες συναλλαγές, με την τιμή της μετοχή στα 8,52 ευρώ, υψηλή τιμή συνεδρίασης στα 8,59 ευρώ και νέο υψηλό στα 8,73 από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αυξημένες συναλλαγές όμως και στη μετοχή της ΔΕΗ, που και αυτές έχουν τη σημασία τους καθώς γίνονται σε τρέχουσες τιμές 8,38 ευρώ, με υψηλή ημέρας στα 8,40 και με τελευταία κορυφή στα 8,50 ευρώ από την προχθεσινή συνεδρίαση.

Υψηλός τζίρος και για τον ΟΤΕ, που νωρίτερα ενισχύθηκε έως τα 7,90 ευρώ, με τη δική του κορυφή στα 8,25 ευρώ από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σχετική κινητικότητα στις μετοχές των Μυτιληναίου, MIG, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με υψηλό ημέρας στα 2,46 ευρώ. Νωρίτερα ανεβάσαμε στον Εκηβόλο διάγραμμα της μετοχής, με αναφορά σε τεχνικά σημεία από τον αναλυτή Ηλία Ζαχαράκη.

Εκτός όμως από αυτήν τη μετοχή, συγκριτικά καλή συναλλακτικότητα σημειώνεται για τις μετοχές των Fourlis, Intracom, Eurobank, Υγεία.

Με την προϋπόθεση πως στη συνέχεια θα αυξηθούν αναλογικά οι συναλλαγές, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να περάσει το μέχρι στιγμή υψηλό ημέρας των 1.018,45 μονάδων. Για να συμβεί αυτό θα απαιτηθεί η περαιτέρω υπεραπόδοση 1 ή 2 εκ των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με τη μετοχή της Επιχείρησης να δείχνει, κατά την εκτίμησή μας, για την επαναπροσέγγιση των 8,50 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v