Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκηνικού στο Χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους με ΟΤΕ και ΔΕΗ να χάνουν τα πρωινά κέρδη και να περνούν σε αρνητικό έδαφος. Σε υψηλό διετίας ο δείκτης MIB στο ιταλικό χρηματιστήριο. Κέρδη για την Εθνική και ΟΠΑΠ. Πιέσεις και σε Coca Cola, Alpha Bank, Eurobank Properties. Μέτριος ο τζίρος των συναλλαγών.

Αιφνίδια μεταβολή του χρηματιστηριακού σκηνικού, με τους πωλητές να παίρνουν κεφάλι μετά τις 14:30.  Στις 340 μονάδες υποχωρεί κατά 1,64% ο 25άρης, κατά 1,10% στις 1.010 ο γενικός δείκτης. 

Μικρές απώλειες και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την διέξοδο που διαφαίνεται στην ιταλική κρίση αλλά και το σταθερό επιτόκιο της ΕΚΤ.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την αιφνίδια διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο, στην αναζωπύρωση της αβεβαιότητας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Χαμηλότερα ΟΤΕ, ΔΕΗ, αντιδρά ο ΟΠΑΠ, κρατά τα 3 ευρώ η Εθνική. Οι συναλλαγές παραμένουν μέτριες στα επίπεδα των 33 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών έχει αλλάξει χέρια, και σήμερα, σε μόλις 4-6 μετοχές συγκεκριμένων εταιριών.

Απώλειες 4,3% για τον τίτλο της Coca Cola, που κινείται στα 21,02 ευρώ, ενώ χαμηλότερα κινείται και ο τίτλος της Eurobank Properties, προς τα 7,28 ευρώ. 

Στις τράπεζες η Alpha Bank στο 0,575 ευρώ και η Πειραιώς στο 1,26 ευρώ.

Ο FT Mid ενισχύεται κυρίως λόγω της υπεραπόδοσης των δύο τραπεζικών μετοχών, δηλαδή της Eurobank και της Attica Bank. Σημαντικό μέρος συναλλαγών γίνεται και σήμερα στις μετοχές των Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intracom.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η εικόνα του ιταλικού χρηματιστηρίου, με τον MIB στις 18.093 μονάδες και κέρδη 0,65%, επίπεδο που κινείται σε υψηλά δυο ετών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v