Δείχνουν να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, περιμένοντας τις κινήσεις από τις κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας και της ευρωζώνης, ενώ σε αντίθεση ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου επιμένει να κινείται με θετικό πρόσημο, έστω και αν στις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές η κόπωση είναι εμφανής, όπως και η έλλειψη διάθεσης για πορεία σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
Έτσι, ενώ δεν παρατηρούνται έντονα επιθετικές κινήσεις από την πλευρά των πωλητών σε ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie Group (οι μετοχές του FTSE 25 που σημειώνουν αρνητικό πρόσημο), από την άλλη λίγοι είναι οι δεικτοβαρείς τίτλοι που παρουσιάζουν σχετικά αξιοπρόσεκτες μέχρι στιγμής αποδόσεις, και μεταξύ αυτών MIG, ΕΥΔΑΠ, Eurobank Properties και Σωληνουργεία Κορίνθου, ενώ με μικρότερα κέρδη κινούνται Εθνική, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, Motor Oil και Frigoglass.
Ξεπερνά το 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, όμως μια προσεκτικότερη ματιά στις πρώτες θέσεις των θετικών πρωταγωνιστών θα διαπίστωνε ότι ελάχιστες είναι οι μετοχές που συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη και σχετικά ανεκτές συναλλαγές. Από αυτές ξεχωρίζουν τα Πλαστικά Κρήτης, η Aegean, η Quest, η Attica Bank και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Σαφώς υποτονικότερος ο τζίρος, καθώς ενώ έχουν παρέλθει περισσότερες από 3 ώρες συνεδρίασης μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 13,6 εκατ. ευρώ, μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.
Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ιδιαίτερα ρηχή αγορά και λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους σε δεικτοβαρείς τίτλους μπορεί να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις, τουλάχιστον όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 25, με τη μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης, δείχνουν δύσκολα τα προαπαιτούμενα, δηλαδή το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 930 μονάδες σε συνδυασμό με τζίρο που θα ξεπερνά τα 45-50 εκατ. ευρώ.