Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Η μπλόφα του Ομπάμα στη Συρία

Stratfor: Η μπλόφα του Ομπάμα στη Συρία

Η «κόκκινη» γραμμή Ομπάμα και πώς τώρα κρίνεται η αξιοπιστία των ΗΠΑ. Γιατί διστάζει η υπερδύναμη και ποιο ρίσκο παίρνει αν δεν δράσει. Τα δεδομένα στο γεωστρατηγικό παιχνίδι, η «συμμαχία προθύμων» και ο ρόλος του ΟΗΕ. Γράφει ο G. Friedman.

Πού ποντάρουν τώρα οι επιχειρήσεις

Πού ποντάρουν τώρα οι επιχειρήσεις

Πώς κύλησε το καλοκαίρι, με ποια προβλήματα ξεκινά το φθινόπωρο και σε ποιους παράγοντες μπορεί να ελπίζει η οικονομία. Ο στόχος να έρθει η ανάκαμψη από το 2014. Οι ελπίδες για ρευστότητα και μείωση κόστους.

Τα… «μαθηματικά» της κρίσης

Τα… «μαθηματικά» της κρίσης

SOS των επιχειρήσεων για άμεση ανάκαμψη στην πραγματική οικονομία. Αισιοδοξεί η κυβέρνηση, διστάζει η αγορά. Οι στρατηγικές επιβίωσης. Οι επιπτώσεις της κρίσης σε εισόδημα, κατανάλωση, τιμές, ακίνητα, μισθούς και ασφαλιστικά προϊόντα.

Ν. Αφρική: Περικοπή 7.000 θέσεων από Anglo American

Ν. Αφρική: Περικοπή 7.000 θέσεων από Anglo American

Η Anglo American Platinum σχεδιάζει να περικόψει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας στα ορυχεία και τα γραφεία της στη Νότια Αφρική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των συνδικάτων όσο και της κυβέρνησης. Οι διαμάχη των συνδικάτων και ο παράγοντας "εκλογές".

Κοινή πλεύση Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν στην ενέργεια

Κοινή πλεύση Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν στην ενέργεια

Μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω των αγωγών Μπακού-Τιφλίδας-Τσεϊχάν και Μπακού-Νοβοροσίσκ εξετάζει η αζέρικη SOCAR. Το βάθεμα των σχέσεων Αζερμπαϊτζάν-Ρωσίας και η γεωπολιτική δυναμική στον Καύκασο.

Τα πιο επικερδή εγκλήματα του πλανήτη

Τεράστια ποσά, ύψους 2,1 τρισ. δολαρίων το χρόνο, συγκεντρώνει το οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως. Τα ναρκωτικά μακράν η πιο επικερδής «επιχείρηση». Ποιες άλλες λιγότερο προβεβλημένες «επιχειρήσεις» αποφέρουν δισεκατομμύρια.

Ολλανδία: Αμηχανία για τη συρρίκνωση του ΑΕΠ

Χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα και η Ισπανία ενδεχομένως να αισθάνθηκαν κάποια... ηθική ικανοποίηση όταν τα επίσημα στοιχεία έδειξαν πως η Ολλανδία -ένθερμος υποστηρικτής της λιτότητας- συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών η οικονομία των οποίων συνεχίζει να συρρικνώνεται.

Αίγυπτος: Τι κρύβει η επίδειξη δύναμης του στρατού

Γιατί ο στρατός επέλεξε την απευθείας σύγκρουση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η νέα στρατηγική «μηδενικής ανοχής» στις διαδηλώσεις και η αδυναμία πολιτικής λύσης. Τα βαθύτερα προβλήματα της οικονομίας και ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Stratfor: Ποιες απώλειες μετρά η Τουρκία

Αποτυχίες στο διπλωματικό μέτωπο μετρά η Τουρκία. Οι προσπάθειες να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις με τους Κούρδους του Ιράν δεν προχωρούν. Τα «πονταρίσματα» για ενίσχυση του ρόλου της στην περιοχή δεν αποδίδουν.

«Ψυχρός Πόλεμος» νέου τύπου για Ρωσία, ΕΕ και ΗΠΑ

Η Ρωσία αναδύεται σε νέα δύναμη στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο. Η στρατηγική Πούτιν και το ενεργειακό χαρτί. Η πολιτική των ΗΠΑ και οι "φτωχές" επιλογές Oμπάμα. Τι κρύβει η υπόθεση Snowden. Εξασθενεί ο ρόλος της Κίνας.

Η διαφθορά... δεν βλάπτει σοβαρά την οικονομία

Τι «τουιτάρουν» οι πολιτικοί ηγέτες

Τα πέντε λάθη των πρωτάρηδων επενδυτών

Τι θα αντικαταστήσει τα BRICS;

Ποιες εισηγμένες ποντάρουν στο ΕΣΠΑ

WSJ: Να πληρώσει και το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τα 11 αγκάθια για τον τουρισμό

Εταιρίες: Φουντώνει το αίτημα μείωσης επιτοκίων

Τίτλοι τέλους για το οικονομικό θαύμα της Κίνας

Εισηγμένες: 16 περιπτώσεις που ξεχωρίζουν

v