Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Τι ακολουθεί το στραπάτσο Ερντογάν στην Ιντλίμπ

Τι ακολουθεί το στραπάτσο Ερντογάν στην Ιντλίμπ

Ξεμένει από επιλογές η Αγκυρα και γι’ αυτό προσφεύγει στην «αξιοποίηση» των προσφύγων για να κινητοποιηθούν υπέρ της Ευρώπη και ΗΠΑ. Η αποτυχία της ανάσχεσης της συριακής επίθεσης και ο ρόλος της Ρωσίας. Η ανάλυση του Stratfor.

TAGS STRATFOR

Γιατί είναι γρίφος η πρόβλεψη της ζημιάς από τον κορωνοϊό

Γιατί είναι γρίφος η πρόβλεψη της ζημιάς από τον κορωνοϊό

Οι εμπειρικοί κανόνες και οι διαφορές από την εποχή του SARS. Η διαταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και οι χώρες που επηρεάζονται περισσότερο. «Αγνωστος x» η χρονική διάρκεια μέχρι τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Οι οκτώ παράγοντες που θα κρίνουν τη δεκαετία

Οι οκτώ παράγοντες που θα κρίνουν τη δεκαετία

Πώς θα επηρεάσει οικονομία και πολιτική η παγκόσμια ανακατανομή ισχύος. Τα νέα εμπορικά μοτίβα και η «διάσπαση» των τηλεπικοινωνιών. Η κλιματική αλλαγή και πώς το δημογραφικό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα σε Βορρά και Νότο.

TAGS STRATFOR

Το σήμα ΔΝΤ για μεγάλο κούρεμα χρέους στην Αργεντινή

Το σήμα ΔΝΤ για μεγάλο κούρεμα χρέους στην Αργεντινή

Το μήνυμα που έστειλε το ΔΝΤ προς τις αγορές μέσω της ανάλυσης των στοιχείων για την οικονομία της χώρας. Θεωρεί μη εφικτή την επιδίωξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. Οι οκτώ χρεοκοπίες και τα επόμενα βήματα.

TAGS STRATFOR

Οι προβλέψεις του Stratfor για την τρέχουσα δεκαετία

Οι προβλέψεις του Stratfor για την τρέχουσα δεκαετία

Η ανάδυση νέων ανταγωνιστικών πόλων εξουσίας και οι πιο «ρευστές» συμμαχίες και συνεργασίες. Πώς θα εξελιχθεί η παγκοσμιοποίηση, τα μέτωπα στις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας και τα όρια των ΗΠΑ. Ποιο ρόλο θα παίξει η τεχνολογία.

TAGS STRATFOR

Οι ΗΠΑ δίνουν ώθηση στους σκληροπυρηνικούς τους Ιράν

Η χώρα οδεύει σε εκλογές με ορατό τον κίνδυνο να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις όσων ασπάζονται την σκληρή γραμμή. Το ρήγμα μετριοπαθών – σκληροπυρηνικών και πώς κατέρρευσαν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Ρουχανί.

TAGS STRATFOR

Οι γονιδιακές θεραπείες δοκιμάζουν τις «τσέπες» της Ευρώπης

Δύο θεραπείες, με την τιμή τους να κυμαίνεται περίπου στα 2 εκατ. δολάρια έκαστη, θα είναι μακράν οι πιο ακριβές που προσφέρονται στην Ευρώπη. Πόσο πρόθυμες είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τις νέες θεραπείες. Το σήμα για τις μελλοντικές επενδύσεις στον τομέα.

Ποια είναι τα προπύργια των τζιχαντιστών στον πλανήτη

Νέα δεδομένα προκαλεί το τέλος του Χαλιφάτου. Η διαίρεση μεταξύ ISIS και αλ Κάιντα και οι τρεις πόλοι των τρομοκρατικών ομάδων. Ο ρόλος των παραρτημάτων και ο κίνδυνος από μοναχικές επιθέσεις. Οι προβλέψεις για Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία.

TAGS STRATFOR

Η Τουρκία ρισκάρει στρατιωτική κρίση με τη Ρωσία

Πώς η ριψοκίνδυνη στρατηγική της Αγκυρας στην Ιντλίμπ μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο κίνδυνος κατάρρευσης της συνολικής στρατηγικής της στην Συρία και οι φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα. Τα περικυκλωμένα φυλάκια και ο Ασαντ.

TAGS STRATFOR

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας

O αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μάρκος Τσόγκας θεωρεί πως το πρόβλημα της οικονομίας δεν εστιάζεται στο δημόσιο χρέος, αλλά στο ελλιπές marketing. Ο «δεκάλογος» που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις.

Τα πυρηνικά όνειρα της Αγκυρας περνούν από το Ιντσιρλίκ

Γιατί το σχέδιο Τραμπ για την Παλαιστίνη δεν θα φέρει ειρήνη

Γιατί η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν λύνει την κρίση στη Λιβύη

Πώς διαβάζει η Ρωσία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τι αποκάλυψε η Τεχεράνη για τις πυραυλικές της ικανότητες

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Τα κίνητρα της Τουρκίας για εμπλοκή στη Λιβύη

«Καμπανάκι» ή «Αρμαγεδδών» η δολοφονία Σουλεϊμανί;

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία

v