ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το πιο δύσκολο στοίχημα

Το πιο δύσκολο στοίχημα

Μετά από οκτώ χρόνια στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου κατά τρόπο αρνητικό, η Ελλάδα ακόμη δυσκολεύεται να αντιστρέψει τις εντυπώσεις. Προφανώς, δεν είναι κάτι εύκολο, ιδίως όταν ενίοτε στέλνεις το λάθος μήνυμα.

Χάνει λάδια... ο γαλλογερμανικός άξονας

Χάνει λάδια... ο γαλλογερμανικός άξονας

Όσο τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, μπορούν να γίνουν μόνο χειρότερα. Αυτό το αξίωμα, προφανώς, η ευρωζώνη δεν το αποδέχεται και επιχειρεί να «γιατρέψει» τις ασθένειές της... με ασπιρίνες.

Blexit...

Blexit...

Μάλλον τα έμπλεξε τα πράγματα με τη συμφωνία για το Brexit η Τερέζα Μέι. Κατόρθωσε να συνασπίσει τους πάντες εναντίον της ενώ άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στο ενδεχόμενο διαμελισμού του Ηνωμένου Βασιλείου...

Λάθος πελάτης

Λάθος πελάτης

Η κυβέρνηση μάχεται για τους λίγους ή για τους πολλούς; Όταν τα σημάδια έρχονται το ένα μετά το άλλο και δείχνουν ότι η κοινωνία -πλέον- δεν αντέχει άλλο, τότε δεν μπορούν να αγνοηθούν. Οι «μάχες», εντέλει, ας δοθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κατώτεροι των περιστάσεων

Κατώτεροι των περιστάσεων

Όχι μόνον αδυνατούν να κατανοήσουν την αξία της συναίνεσης και της πολιτικής σταθερότητας που αυτή προσφέρει, αλλά εμφανίζονται πρόθυμοι να «ξηλώσουν το πουλόβερ», στην πρώτη ευκαιρία. Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα, τότε...

Χτίστε το μέλλον γκρεμίζοντας φόρους

Είναι θέσφατο ότι η υψηλή φορολογία σκοτώνει την ανάπτυξη. Το επίπεδο των φόρων, όμως, δεν είναι το μόνο που κρίνει την ελκυστικότητα ενός τόπου ως επενδυτικού προορισμού.

Τα σκουπίδια δεν έχουν κόμμα

Τι δουλειά έχουν τα κόμματα στους δήμους; Πόσο ευκολότερη θα ήταν η λήψη αποφάσεων σε ζητήματα άμεσης καθημερινότητας, εάν δεν υπήρχε και η -πάντα παρούσα- κομματική τρικλοποδιά; Μήπως να το δούμε λίγο;

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Την επομένη της -τυπικής- εκπνοής του μνημονιακού βίου της χώρας, το πολιτικό προσωπικό της επιδίδεται σε  πρακτικές αντίστοιχες των οποίων φέρουν την κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπίας της. Αυτό, όμως, είναι το πελατειακό σύστημα.

Η ευρωπαϊκή άμυνα στην… επίθεση!

Εφόσον υλοποιηθεί, θα αφορά στη σημαντικότερη εξέλιξη στον τομέα της άμυνας στην Ευρώπη. Στο επίκεντρό της, δε, θα βρίσκεται η μετάλλαξη του μορφώματος που ακούει σήμερα στο όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι προσδοκά η Ελλάδα.

Η κρυφή υπεραξία των θεσμών

Τι είναι αυτό που κρατάει όρθια μία πολιτεία, αν όχι η εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς της; Γιατί να επενδυθεί έστω και μία δεκάρα τσακιστή σε έναν τόπο όπου η ασφάλεια δικαίου είναι μία έννοια «συζητήσιμη»;

Ελεγχο στην εξουσία!

Κυνήγι χωρίς έλεος

Το δίκιο του ισχυρού

Ανήκουμε στη Δύση;

Κάντε τη δουλειά σωστά

Ωρα για… χάσιμο

Ο σούπερ Μάριο… ξέρει!

Μία σοβαρή «μπίζνα»

Κλείσαμε και… σας περιμένουμε

Παίζοντας την… κολοκυθιά

v