ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Βγάλτε τις παρωπίδες, βάλτε τη μάσκα

Βγάλτε τις παρωπίδες, βάλτε τη μάσκα

Όταν η μετάλλαξη Δ επελαύνει ακάθεκτη, έχουμε άραγε την πολυτέλεια να διατηρούμε ένα προσωπείο επίπλαστης κανονικότητας; Ακόμη κι αν εμείς δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως πράγματι είναι, από το εξωτερικό... τα βλέπουν.  

Οι κυβερνήσεις πέφτουν από τα μέσα

Οι κυβερνήσεις πέφτουν από τα μέσα

Μπορεί μία κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε όσα υποσχέθηκε; Έχει τα μέσα να τιμήσει τον λόγο της και να φανεί αντάξια των προσδοκιών που η ίδια καλλιέργησε; Διότι, τελικά, από στοιχεία ακριβώς όπως αυτά κρίνεται η συνέχιση ή μη της αποδοχής της από το εκλογικό σώμα.

Η επικίνδυνη συνήθεια Ερντογάν

Η επικίνδυνη συνήθεια Ερντογάν

Για τον Ερντογάν η Ελλάδα φταίει για όλα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από όσα προσάπτει, κατά καιρούς, εναντίον της χώρας μας. Όσο “κοντά ποδάρια”, όμως, κι αν έχει το ψέμα, πάντα «κάτι μένει»…

Αρον άρον δωράκι Κεραμέως σε πανεπιστημιακούς

Αρον άρον δωράκι Κεραμέως σε πανεπιστημιακούς

Όταν επιβραβεύονται οι ασυνεπείς και τιμωρούνται οι συνεπείς, ας μην ελπίζουμε στο κτίσιμο της περίφημης «κουλτούρας πληρωμών». Το «μάθημα» που παρέχεται έτσι οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Συμμαχία με αντιτουρκικό πρόσημο

Συμμαχία με αντιτουρκικό πρόσημο

Όταν «ενοχλείς» πολλούς, τότε διατρέχεις τον κίνδυνο αυτοί να συνασπιστούν εναντίον σου. Κάτι σαν αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας. Ας πρόσεχε!

Γιατί ο Τσίπρας βλέπει εκλογές;

Όχι μόνο βλέπει εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά εξαγγέλλει και συγκεκριμένα μέτρα για τον... Ιούλιο του 2022. Πού, όμως, βασίζει αυτή του την πεποίθηση;

Ο κατώτατος, τα ψιχία και η χρυσή τομή

Προφανώς η αύξηση κατά 2% που ενέκρινε χθες η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό ισοδυναμεί με ψιχία. Υπό τις παρούσες περιστάσεις οικονομικής δυσπραγίας, όμως, πού βρίσκεται η χρυσή τομή;

Καλά τα ψηφίσματα, καλύτερες οι κυρώσεις

Όσο ευπρόσδεκτη ή χρήσιμη κι αν είναι η πρόσφατη καταδικαστική δήλωση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την Τουρκία, ελάχιστα αναμένεται ότι θα επηρεάσει τα πράγματα περί το κυπριακό ζήτημα. Η συγκυρία καλεί για πράξεις.

Σε ποια Δύση «ανήκουμε»;

«Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι», θέλει η λαϊκή θυμοσοφία. Σύμφωνοι, αρκεί να μπορείς να τους εντοπίσεις, διότι στη διεθνή σκηνή και ιδίως σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, δεν είναι πάντοτε σαφές.

Η Δικαιοσύνη και η μεταρρύθμιση που δεν ήρθε ποτέ

Στο «δια ταύτα», ένα αποκούμπι έχει ο κάθε πολίτης, ώστε να βρει το δίκιο του. Τη δικαιοσύνη. Αν όμως, σε αυτό τον καίριο τομέα για την κατοχύρωση συνθηκών κράτους δικαίου στην Ελλάδα, καταγράφεται οπισθοδρόμηση, τότε ποια ελπίδα υπάρχει;

Η Τουρκία, η Λιβύη και το ευρωπαϊκό... boots on the ground

Ψειρίζοντας τη... μαϊμού δεν νικάς τη Δέλτα

Ο Ερντογάν και η πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

«Ελλάδα 2.0» αλλά μην ξεχνάμε τα βασικά!

Το «κόλλημα» με τη μάσκα!

Τα... «γκαρσόνια της Ευρώπης» και η Ελλάδα 2.0

Πανδημία: Επαναφορά στην πραγματικότητα

Οι εμβολιασμοί, τα «προνόμια» και το... ξεκάθαρο μήνυμα

Αγαπητή Ούρσουλα, από λόγια χορτάσαμε!

Υπουργοί, μην «παίζετε» με την πανδημία

v