ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Μην παίζετε με τα όρια της κοινωνικής ανοχής

Μην παίζετε με τα όρια της κοινωνικής ανοχής

Μόνον ως ψήφος ανοχής και διάχυτης απογοήτευσης των πολιτών έναντι αμφότερων των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.

Άξιζε η

Άξιζε η "μπλόφα" Παπανδρέου;

Ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ εάν ο φίλτατος κ. Γ. Παπανδρέου "μπλοφάριζε" ή όχι με το δίλημμα περί πρόωρων εκλογών. Ούτως ή άλλως, για να ανοίξει κανείς τα χαρτιά του πρέπει να προκληθεί, και αυτό χθες δεν έγινε.

Με νόμισμα το ευρώ και επιτόκια δραχμής

Με νόμισμα το ευρώ και επιτόκια δραχμής

Η διασύνδεση της πιστοληπτικής ικανότητας των 4 κορυφαίων ελληνικών τραπεζών με εκείνην του Δημοσίου, από τη Fitch, αποτυπώνει τα δεινά στα οποία υποβάλλεται ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας των αμαρτιών του Δημοσίου.

Γνωρίζουμε όσα και η «εξουσία»;

Γνωρίζουμε όσα και η «εξουσία»;

Στη βάση όσων γνωρίζουμε σήμερα και όσων θα μας αποκαλύψει η Eurostat στις 15 Νοεμβρίου, ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη της χώρας, δίχως το μνημόνιο; Υπάρχει άραγε «εναλλακτικός δρόμος»;

«Αντίδοτο» στην κρίση το Ιnternet;

«Αντίδοτο» στην κρίση το Ιnternet;

Πιστεύετε ότι η εγχώρια εμπορική αγορά πνέει τα λοίσθια; Οι πωλήσεις έχουν πιάσει πάτο και το λουκέτο είναι αναπόφευκτο; Ίσως υπάρχει αντίδοτο και μάλιστα ισχυρό. Ακούει στο όνομα «Διαδίκτυο».

Ένας εφοριακός για κάθε φορολογούμενο;

Σε μία χώρα όπου η φοροδιαφυγή αποτελεί σχεδόν «εθνικό σπορ», είναι μάλλον απορίας άξιον γιατί θα έπρεπε να περιμένει κανείς ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να πετύχει τον εφετινό στόχο είσπραξης των εσόδων.

Με τις αγορές δεν παίζουμε…

Με τις αγορές δεν παίζουμε. Δεν παίζουμε, διότι, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, μόνον χαμένοι μπορούμε να βγούμε. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πορεία των spreads και των CDS τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Καπνός ή προεκλογικά φούμαρα;

Εάν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο όλοι συμφωνούν, αυτό αφορά στις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Υπάρχει όμως πραγματικά σοβαρή και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ζητήματος στην Ελλάδα;

Η μεγάλη των φόρων φυγή…

Εάν η φοροδιαφυγή φέρει ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για τα σημερινά δεινά μας, είναι απορίας άξια η καθυστέρηση που επιδεικνύει το οικονομικό επιτελείο στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την πάταξή της…

Τις έκανε η Ελλάδα τις επιλογές της;

Τα πάντα στη ζωή αφορούν, ως γνωστόν, σε επιλογές. Λάθος ή σωστές. Στην Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε, κάναμε για χρόνια τις λάθος επιλογές. Τώρα που φαίνεται ότι κάναμε τη σωστή, θα πάμε «πίσω»;

Η κινεζική αυτοκρατορία ξανακτυπά

Πώς φθάσαμε στο φιάσκο του Αστακού

Πού μας οδηγεί η «περπατησιά» μας;

Σε όρους μνημονίου και μετά το 2013 η Ελλάδα

Ποιος "δουλεύει" ποιον σε αυτήν τη χώρα;

ΔΕΚΟ: Βάλτε τώρα το μαχαίρι στο κόκαλο

Μονόδρομος η εξίσωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο;

Μια συζήτηση που ουδέποτε έγινε...

Είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε…

Λύση Γιούνκερ στο "ελληνικό πρόβλημα"

v